REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Mai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:42 542

MAMAIA și VAMA VECHE, preferate de turiști

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin de 30%, vor fi deschise de Paște și de 1 Mai și vor primi turiști în această perioadă, stațiunile cele mai căutate fiind Mamaia și Vama Veche, urmate de Eforie Nord. Față de 1 Mai anul trecut, numărul turiștilor prezenți pe Litoral va fi cu 25% mai mare, iar o parte dintre ei sunt români care lucrează în străinătate și care s-au întors pentru a petrece Paștele în țară, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.

Pentru că anul trecut Paștele a fost la începutul lunii aprilie și vremea nu s-a arătat prea prietenoasă, doar câteva hoteluri au fost deschise la malul Mării Negre și numărul de turiști a fost nesemnificativ. Au venit, în schimb, de 1 Mai 2018, însă cu 20% mai puțini decât de 1 Mai 2017, iar sejurul mediu a durat atunci doua zile.

"Anul trecut, acei clienți care n-au mai putut ajunge la mare de Paște nu au rămas acasă și au plecat fie prin țară, la pensiuni, fie în străinătate, și așa se explică acea scădere de 1 Mai, pentru că cei mai mulți români aleg, la începutul sezonului, să meargă undeva în vacanță fie de Paște, fie de 1 Mai și alocă un singur buget pentru asta. Anul acesta, însă, când cele două minivacante - Paștele și 1 Mai - sunt despărțite de doar câteva zile, vin pe litoral cu cel puțin 25% mai multi turiști decât de 1 Mai anul trecut, potrivit evoluției rezervărilor", a declarat Ionuț Nedea, reprezentant Litoralulromanesc.ro.

Cum majoritatea evenimentelor organizate pe Litoral în această perioadă vor fi de Paște, și turiștii se vor concentra pe această perioadă. Astfel, 70% dintre cei care ajung pe Litoral vin în perioada 26-29 aprilie, adică de vineri până luni. Restul ajung fie după Paște, în intervalul 29 aprilie - 2 mai, fie rămân din 26 aprilie până pe 2 mai. "Comparativ cu anii trecuți, în acest an se remarcă destul de multe sejururi vândute de 5-7 zile, ceea ce înseamnă o vacanță în toată regula în această perioadă", a mai spus Ionuț Nedea.

Din datele Litoralulromanesc.ro, din totalul celor peste 300 de hoteluri existente pe Litoral, doar 80 vor fi deschise în această perioadă. Cea mai aglomerată stațiune va fi Mamaia, urmată de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%. Urmează Eforie Nord, iar la polul opus se situează Saturn. Pentru întreg litoralul românesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise în această perioadă va fi de aproximativ 70%.

Din ce în ce mai multe rezervări vin din străinătate și au ajuns să ocupe în jur de 7% din total, chiar dacă majoritatea acestora sunt facute de românii care lucrează peste granițe. Cu toate acestea, evenimentele organizate pe litoral, distracția din cluburi și prețurile de cazare și masă foarte mici în comparație cu alte destinații atrag și străini, în special din Marea Britanie, Spania, Italia sau Israel.

Majoritatea vacanțelor pentru această perioadă se vând în luna aprilie, însă rezervările au început din ianuarie. Un sejur în această perioadă costă de la 63 lei/camera/zi in statiunea Eforie Sud și ajunge pana la 600 lei/camera/zi in Mamaia, dar preturile medii de cazare in statiunea Mamaia, nu depasesc 180 lei/camera/zi.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am pregatit terasa la Vama abia astept sa jumulesc gainile grase care lasa banii aici sa mi iau BMW forzza 1 mai
1
0
Daca n-au umbrelute cu care sa ocupe plajele nu sunt rentabile. Mai la vara o sa deschida toti. Mai vin si voucherele pesediste asa ca mizerie, dezordine nu conteaza ...
2
0
La Eforie Nord , este dezastru !!! Santuri , gropi si mizerie la tot pasul !! Rusine, autoritati !!
2
1
Liroralul romanesc e cel mai jegos si unde mai pui ca e infestat cu pitziponci si pussypoance.
5
1
Cum plm, ca astia mananca rahat pe tv ca au hotelurile pline!
6
0
destrabalare mare, veniti la vama!
3
0
Cu atata cocaina pe litoral - va fi cel mai fericit sejur !
12
0
Esti prost ! 97% vin dupa pasti
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920