REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mai toți șefii instituțiilor locale, absenți de la manifestările din Piața Ovidiu

Mai toți șefii instituțiilor locale, absenți de la manifestările din Piața Ovidiu

Replica API 24 ianuarie 2020 | 21:30 327

Ziua Unirii Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită și la Constanța, zi în care în anul 1859 colonelul Alexandru Ioan Cuza a ales domnitorul Țării Românești, devenind primul lider al Principatelor Unite și după câțiva ani, al statului unitar România. Prezenți la eveniment au fost doar o parte din șefii instituțiilor locale în comparație cu anul 2019.

La eveniment, au fost prezenți mai puțini șefi decât anul trecut, din partea instituțiilor locale, anul acesta fiind doar viceprimarul Dumitru Babu, prefectul George Niculescu, administratorul public Mirela Matichescu și consilierul județean Adrian Bereș. Prefectul Constanței, George Niculescu, a transmis un mesaj din partea Premierului României, Ludovic Orban. “Cu 161 de ani în urmă, românii de pe cele două maluri ale Milcovului sărbătoreau împreună îndeplinirea unui ideal drag al generației pașoptiste, unirea Moldovei cu Țara Românească. Mica Unire, cum este numit momentul istoric de la 24 ianuarie 1859, a reprezentat prima etapă în crearea statului unitar român, desăvârșită la 1 decembrie 1918, când a avut loc și unirea cu Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureș. Ce poate fi mai frumos pentru o națiune decât consensul în jurul unui obiectiv vizionar a cărui împlinire avea să deschidă calea către un stat modern, suveran și independent? Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza în același timp ca domnitor al Țării Românești și al Moldovei a însemnat, cum el însuși spunea, conform relatărilor vremii, nu doar venirea la putere a unui om, ci a unui popor. Istoria ne-a demonstrat că putem fi puternici ca națiune atunci când ne unește un obiectiv comun. Sărbătoarea Unirii Principatelor Române este un bun prilej de reflecție pentru ceea ce ne dorim ca popor pentru viitor, lăsând deoparte diferențele de opinie sau rivalitățile politice. Provocarea actuală o reprezintă dezvoltarea țării în pas cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, reducând decalajele economice sau sociale. Acesta este drumul pe care mi l-am asumat împreună cu echipa guvernamentală pe care o conduc, în deplin respect pentru lege și pentru binele societății. La mulți ani, români! La mulți ani, România!” a fost mesajul citit de prefectul Constanței din partea premierului României.

Din partea președintelui Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, a fost prezent un consilier care a transmis mesajul acestuia. „În ianuarie 1859, nu s-au unit două principate române ci s-au unit elite, aspirații, entuziasm și trăiri. Momentele istorice sunt făcute de oameni care aparțin aceluiași neam și de conducători vizionari care într-adevăr își reprezintă demn poporul. Avem două astfel de momente, care au marcat țara noastră și anume cele două uniri. Lecția unirii ne arată faptul că atunci când conducătorii își reprezintă demn națiunea și reușesc să coaguleze simțirea acesteia. Națiunea are mereu ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește destinul ei. În 1959, destinul fusese proiectat altfel de Marile Puteri și de marii diplomați ai vremii. Atunci s-a auzit cuvântul și voința poporului însă exprimat de lideri puternici, curajoși dar mai ales devotați neamului și astfel istoria României s-a schimbat o dată cu voința națională. Astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de forță, de încredere, devotament, solidaritate pe care să le dezvoltăm în anii ce vor urma făcând din aceasta motivul mândriei că suntem români. Să se audă iar în lume despre noi ca și oameni puternici, hotărâți, încrezători că putem să ne conturăm un destin și așa cum ni-l dorim, împreună solidari. Îmi doresc și vă doresc puterea și credința de a fi împreună, de a reuși să depășim ura și redeveni uniți de neam. La mulți ani, români! La mulți ani, țara noastră dragă!” a transmis consilierul județean, Nicoleta Bercaru din partea președintelui CJ, Horia Țuțuianu.

Trebuie să vă reamintim faptul că și anul trecut autoritățile locale au organizat o manifestație urmată de paradă militară cu ocazia Zilei Unirii a Principatelor Române. Pe atunci, prezenți la eveniment au fost prefectul Adrian Nicolaescu, viceprimarul Costin Răsăuțeanu și președintele Consiliului Județean, Horia Marius Țuțuianu.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte urat din partea lor.
1
0
Ati stricat sarbatoarea romanilor ! Sau vreti sa sarbatorim Octoberfest cu bere germana ai
3
0
@rica, ce nume de curva ti-ao tras... Sa ne sugi pooooola la astia in uniforma. Intreabo pe maimuista aia de nevastata cate poooli suge... Ai sictir... Si tu... Si altii care nu au loc de coaiele noastre... Sa va dam la mooie....
1
1
Daca Col Ferencz ar scapa de mizeria aia de la parcul auto unitate ar merge ok. Sefule scapa de frustratul de Negrila !!!
2
1
Care unire! Jandarmii; cei doi prezenti, de ce nu stau impreuna? Sunt certati?
7
1
muierea rea de musca mirela matichescu a venit doar sa mai caute vreun post in consilii de administratie , dar se stie ca le cauta facand o felatie de nota zece si un sex de vedeta internationala porno !
13
1
Maticheasco, mon amour - Ti-as baga-o numa-n cooor - Eu sunt acum la mititica - Noaptea-ti visez pasarica !
9
0
Era la Cogealac cu oile pe camp! Halal de primar!
4
4
o recomanda pasarica.
10
0
noroc cu matichescu asta vesnica in consilii de administratie la institutii si firme de stat. c ne am face fara ea? auzi, administrator public. cum e un salariu de la stat, hop si ea. ce o recomanda? vocea si .... talentul???
10
2
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
3
10
Toti cacatii aia in uniforme I-au o gramada de bani si pensii degeaba, stau si imput birouri mizere fara sa fii muncit in viata.
11
4
erau toti la iasi sa-l huiduie pe iohannis ! Tu si pesedeaua sunteti invitati sa luati muie cu mult cacat !!!
2
11
Nu stiu de unde aveti informatia insa este cert un lucru. Invitatiile nu au fost facute. Autoritatile actuale nu au vrut sa invite pentru ca deja sunt ei in campanie electorala. Ei trebuie sa fie in reflectoare, atat. Numai ei. PSD, Ciumatii rosii oricat de tampiti erau, aveau grije sa faca invitatiile. Astia insa sunt de 100 mai nesimtiti si prosti
8
14
noi nu avem autoritati , avem spagari infecti
15
3
noi nu avem autoritati!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369