REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Maior: E nevoie de replanificarea forţelor militare în statele de graniţă ale NATO

Maior: E nevoie de replanificarea forţelor militare în statele de graniţă ale NATO

Replica API 3 aprilie 2014 | 00:00 194

NATO trebuie să găsească un echilibru mai bun între abordarea riscurilor neconvenţionale şi a celor clasice, fapt ce presupune o replanificare a structurii de forţe militare în state de graniţă ale Alianţei, inclusiv România, a declarat, miercuri, directorul SRI, George Maior. Directorul Serviciului Român de Informaţii a precizat că România a avut în cadrul NATO "o contribuţie militară consistentă la apărarea colectivă", o contribuţie la misiunile importante de asigurare a securităţii globale, dar şi o contribuţie politică şi diplomatică la funcţionarea Alianţei, la mecanismele decizionale, la planificarea strategică. "Mă refer la aspectele legate de riscurile la adresa Alianţei pe care noi le vedeam provenind în special din acest flanc sudic şi flanc estic al NATO. Şi aceste lucruri s-au adeverit, vedeţi foarte bine şi cu ultimele evenimente, dar ceea ce este îmbucurător pentru noi este faptul că nu ne-au luat pe nepregătite nici conceptual, nici din punct de vedere al cunoaşterii şi nici din punct de vedere al cunoaşterii posibilităţilor de reacţie în interiorul Alianţei cu privire la aceste evoluţii", a declarat Maior, la conferinţa "Profilul României în NATO la 10 ani după integrare", organizată la Parlament.

În opinia sa, NATO trebuie să găsească "un echilibru mai bun" între abordarea riscurilor neconvenţionale şi riscurile clasice de ordin militar, care se petrec la frontierele estice ale Alianţei. "Acest lucru presupune o replanificare, poate, a forţelor, a structurii de forţe NATO, o replanificare a structurii de forţe militare inclusiv în state de graniţă ale NATO, cum este şi România", a subliniat George Maior, conform Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218