REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Majorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Majorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Replica API 20 ianuarie 2020 | 00:00 450

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este "100%" aplicarea acestei măsuri, deoarece "totul depinde de cum evoluează economia", scrie Agerpres.

"Nu e 100% asta. Repet, banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creştere economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea. Se poate realiza lucrul respectiv, dar, repet, totul depinde de cum evoluează economia, totul depinde ca urmare a economiei, încasările bugetare, şi, mai ales, de perspective. Aici, în momentul în care iei o decizie să creşti un venit, un salariu, o pensie, alocaţii de copii şi alte categorii de venituri, astea sunt cheltuieli care sunt obligatorii după majorare pe toţi anii care vin, nu mai poţi să umbli la cheltuielile respective. Din cauza asta, trebuie să ai extrem de multă precauţie în ceea ce priveşte realizarea, luarea unor astfel de decizii", a explicat Orban, duminică, la Hotnews.

El a punctat că, de regulă, creşterile de venituri trebuie să fie legate de "nişte indicatori obiectivi". În opinia sa, PSD a făcut "varză" sistemul de pensii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...talharii din ciuma rosie au aceeasi atitudine de sfidare si bataie de joc .Au dat marirea pensiilor cu 40% si dupa ei potopul.
0
2
ciumatii, daca erau convinsi ca vor pirde guvernarea, marea pensiile cu 200%
1
1
Depinde cum votati, fermecatilor.......Alupigus.
3
0
Bai Mihai,bai securistule sau militia ce-oi fi,tie ce-ti pasa de altii,ti-ai vazut sacii in caruta,acu faci pe desteptu,te-n cur pa mna-ta.
0
0
pai daca nu mariti pensiile, aut si voi la urmatoarele alegeri
5
0
Bai ariciule ce cauti la ciolan daca nu esti in stare sa maresti pensiile ?
3
0
Daca cei dinainte, au pus aceasta marire de 40% stiind ca nu vor mai fi la guvernare, nu inseamna ca actualul guvern trebuie sa fie la fel de imbecil, incat avand o crestere de 3,8% sa maresti cu 40% ... de unde ?
0
2
tu cred ca nu sti care e menirea ta ca prim ministru e ca economia sa duduie si sa faci tot ce ai propus daca nu pa altu dar din pripa nu cind e tara varza
3
0
bine ca are basescu bani,nu l intereseaza cum se descurca alti pensionari cand toate s au scumpit.
4
0
NOI VREM : Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218