REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MAJORAREA alocațiilor, SUBIECT de FOC pentru CONSTĂNȚENI: Ce putere avem noi?

MAJORAREA alocațiilor, SUBIECT de FOC pentru CONSTĂNȚENI: Ce putere avem noi?

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 197

Nesiguranța îi agită pe oameni și asta o poate confirma o mare parte din constănțeni. De la discuții în scara blocului până la dezbateri ample în autobuzele din municipiu, toată lumea își dă cu părerea cu privire la vorbele cârmuitorilor țării, spunând că sunt aruncate în vânt. Un subiect amplu dezbătult la ordinea zilei este majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Însă, cum încă nu se știe exact de când vor fi majorate, în rândul constănțenilor se amplifică o stare de agitație și conflict.

Ce este concret în acest subiect este faptul că fosta guvernare a lăsat statul în datorii imense, actuala conducere încercând din răsputeri să acopere golurile. Pe cealaltă parte este vocea cetățeanului neinformat care „bate cu pumnul în masă” că vrea alocațiile mărite pentru copii, neștiind de fapt cu ce se confruntă țara.

În ceea ce privește subiectul majorării alocațiilor copiilor, părerile sunt împărțite, iar unii constănțeni își doresc acest lucru cât mai repede implementat iar alții conștientizează în ce stadiu este țara noastră și se resemnează. „Îmi doresc foarte tare ca această lege să intre în vigoare cât mai repede pentru că ce le este dat acum copiilor mei nu ne ajunge să facem nimic. Aproape că nici nu se simt acei bani. Când erau mai mici, nu conștientizau prea multe, dar acum, nu mai vor pachete de acasă și cer zilnic bani pentru a-și lua ei ce consideră ” precizează o constănțeancă care are doi băieți, unul de 10 respectiv 14 ani.

De cealaltă parte, o femeie, cu doi copii mici, spune că și-ar dori să le fie dați celor mici mai mult însă dacă aceasta este situația, ei nu au nici o putere de decizie. „Bineînțeles că ne dorim mai mult pentru copiii noștri, însă ce putere avem noi dacă suntem în situația asta, de a nu avea bani? Ce să mai începem noi să ne plângem că destul o fac bătrânii că nu le dau mai mult. De unde să le dea? Nu au de unde pentru că țara noastră este la pământ, este sub el chiar!” transmite o altă constănțeancă.

Astfel, putem spune că părerile oamenilor sunt împărțite însă un lucru este cert, alocațiile vor fi majorate atunci când vor decide conducătorii țării că este momentul și, mai ales, atunci când conjunctura va fi propice. De menționat este și faptul că la acest moment, conform Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, alocația este de 150 de lei și se acordă copiilor între 2 și 18 ani, precum și celor care au trecut de 18 ani, până termină liceul sau școala profesională. Modificările dorite și promulgate de președintele țării sunt: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@8:31 de ce discriminati ? nu e vorba numai de tigani... ORICINE care nu a muncit...
1
0
ATI VATAT CA PROSTI , MOE ALOCATIE,, FACEM ANTICIPATE SA VA MAI PROSTIM O-DATA.
1
0
Mi se pare de neconceput ca, in continuare, celor care nu muncesc deloc, deci nu fac nimic pentru cresterea si educatia copiilor lor, sa li se dea alocatii!!! Pentru ce???
3
0
cand pnl a cerut dublarea alocatiilor ca sa faca misto de bugetul psd, acestia din urma s-au conformat si voi nu v-ati mai plans ca tiganii fac multi copii, acum v-ati activat instantaneu, batul are de obicei doua capete si o sa-l simtiti si voi dupa anticipate cand PNL-istii vor trece la taieri de salarii si cresteri masive de taxe!!! Asta daca nu va treziti la realitate!!!
3
3
Ati stat sub guvernarea psdista 25 de ani cu 24 de lei, si acum vreti 300 de lei? Ce ati facut sau faceti pentru tara asta? Alocatiile trebuiesc date doar celor care au carte de munca minim 3 ani. Nu dam alocatii marite putorilor care nu au muncit niciodata. Basca, le mai dam si ideii, copiii cu dizabilitati primesc 600 de lei. Sa vezi puradei handicapati de acum. Merg landoua capete, cersit si alocatie. Ne mai facem bine?
8
4
Cine pune stampila????INDIFERENT pt cine!!!!
1
2
Tiganii care nu au muncit niciodata sa nu aiba dreptul la alocatii,pentru ca si asa sunt prea multi infractori care nu le place munca.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920