REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Majoritatea românilor intenţionează să ia masa în oraş după ridicarea restricţiilor

Majoritatea românilor intenţionează să ia masa în oraş după ridicarea restricţiilor

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 907

Românii intenţionează să iasă în oraş pentru a mânca, după ridicarea restricţiilor, în special la restaurant, dar vor cheltui cu 10% mai puţin, în comparaţie cu anul 2019, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat miercuri, scrie Agerpres.

Conform analizei realizată de Hospitality Culture Institute şi firma de cercetare de piaţă Exact Business Solutions şi care cuprinde peste 50 de indicatori relevanţi pentru industrie, restaurantul standard rămâne pe primul loc în preferinţe, ci 47% dintre sufragii, urmat de fast-food (45%) şi supermaketurile care au la vânzare mâncare caldă (35%).

Specialiştii Hospitality Culture Institute afirmă că, pentru a-şi creşte afacerile în contextul eliminării restricţiilor şi a revenirii la normal, antreprenorii şi managerii din industria ospitalităţii trebuie să se reinventeze, să se implice în organizaţiile dedicate industriei şi în forme moderne de educaţie, un exemplu actual fiind HoReCa Business Accelerator, proiect din care vor face parte 30 antreprenori din domeniu. De asemenea, proprietarilor de afaceri şi managerilor din domeniul HoReCa le este foarte utilă informaţia că mulţi dintre români nu au încredere în implementarea măsurilor de igienizare şi distanţare fizică.

Astfel, pentru a se simţi în siguranţă, 78% dintre respondenţii care intenţionează să iasă în oraş au menţionat faptul că locurile unde vor merge ar trebui să aibă o igienizare şi dezinfectare programată a spaţiilor, iar 77% au menţionat că preferă o distanţă mai mare între mese faţă de până acum.

În acelaşi timp, 69% dintre cei chestionaţi spun că ar prefera un spaţiu deschis, cum ar fi o terasă.

Potrivit sursei citate, aproape două treimi (64%) dintre respondenţii care intenţionează să comande în perioada următoare de la delivery au menţionat că vor comanda mâncare gătită, cu livrare la domiciliu sau la birou cel puţin o dată pe săptămână.

Cu toate acestea, în afară de cei care nu obişnuiesc să comande mâncare gătită de la delivery, un motiv important pentru care aceştia nu intenţionează să apeleze la acest tip de serviciu este acela al neîncrederii cu privire angajaţii firmei care nu vor respecta măsurile sanitare obligatorii (masca, mănuşi).

Studiul Hospitality Culture Institute şi Exact Business Solutions a fost realizat în luna mai, în cinci dintre cele mai mari oraşe din România: Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Scopul cercetării a fost de a explora perspectiva consumatorilor în ceea ce priveşte locaţiile de ieşit în oraş/food delivery după ridicarea stării de urgenţă în România (15 mai - 15 iulie).

Culegerea datelor cantitative s-a realizat prin metodologia CAWI (Computer Assisted Web Interview - Exact Panel).

Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri, iar cele mai importante proiecte derulate sunt: Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalitatii, aflată la ediţia a 4-a, Horeca Business Accelerator, Romanian Hospitality Awards, National Food Service research şi Intimate roundtable conversations.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o bere cu prietenii intr-o poienita la un gratarel,raman si cu bani de benzina decat sa dau escrocilor din mamaia 20 lei pe o bere,,la terasa,,deja iesitul la,,carciuma,,devine lux exorbitant daca nu esti pensionar sau bugetar de-aia cu salarii si pensii cumulate nesimtite.de exemplu o masa cu de toate in Bulgaria-maxim 200 de lei 3 persoane,in latrina mamaia 600 de lei modest si cu risc de intoxicatie,asta anul trecut.anul asta mai baieti cine lucreaza in privat devine econom fara sa vrea.la bugetari nu se pune problema,sunt unii care iau bani de acasa fara sa miste un deget.
1
0
Cum poti sa spui ca majoritatea romanilor vor sa se inghesuie sa fie tepuiti la restaurant,cand de fapt majoritatea nu au dupa ce sa bea apa? Unii din cheflii obisnuiti da,vor fugi la crasme si restaurant ,insa majoritatea romanilor s-ar bucura daca nu s-ar scumpi dracului alimentele la magazine,daca ar fi eliminati din piete intermediarii mafioti prieteni cu ,,otoritatile'',daca institutiile de forta ar apara oamenii cinstiti si nu ar institui teroarea printer babe vanzatoare de patrunjel.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218