REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mama omului de afaceri Nelu Mureșan, fostul sot al creatoarei de modă Rita Mureșan, riscă să ajungă în stradă la vârsta de 82 de ani

Mama omului de afaceri Nelu Mureșan, fostul sot al creatoarei de modă Rita Mureșan, riscă să ajungă în stradă la vârsta de 82 de ani

Replica API 15 octombrie 2018 | 00:00 4291

Ioan Lucian Mureşan (sursa foto Gorjeanul.ro)

Ioan Lucian Mureşan, fostul şef AVAS specializat în lichidarea fostelor combinate de stat, și-a lichidat pe rând toate afacerile din Constanţa. Din cauza problemelor financiare, mama lui este pe punctul de a ajunge în stradă, la vârsta de 82 de ani! Fostul soţ al creatoarei de modă Rita Mureşan a avut dintotdeauna un portofoliu solid la malul mării, și nu numai, firmele controlate de el, direct sau prin intermediari, derulând afaceri din cele mai variate.

La începutul anilor 2000, livra laptele pentru elevii din judeţul Constanţa prin Limco Power SRL. În anul 2006, mai mulți creditori, inclusiv Ioan Mureșan, cât și una dintre societățile sale, SC Vectra Trading, s-au înscris pe masa credală, solicitând deschiderea procedurii de insolvență a firmei. În anul 2014, a fost stabilit lichidator judiciar SC Maestro, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului și astăzi, cu un nou termen pe 15 octormbrie.

Acelaşi Mureşan, tot printr-o firmă din Constanţa, Inter Industries Management SRL, a pus mâna şi pe combinatul Solventul, vândut la fier vechi pentru 15 milioane de euro. Și această firmă a băgat-o în faliment, la fel ca pe Vectra Trading.

Aceasta din urmă este deţinută în proporţie de 50% de Limco Power SRL, restul de 50% revenindu-i lui George Mălin Ilie, un vechi partener de afaceri al fostului şef AVAS. Anul trecut, instanța a dispus înscrierea în tabelul suplimentar al creanţelor a creanţei creditorului Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa cu o datorie de 7.038.783 lei. Din cauza problemelor financiare, mama lui Mureșan este pe punctul de a ajunge în stradă, la vârsta de 82 de ani!

În anul 2014, Ioan Lucian Mureșan a luat un credit în suma de 30.000 de euro de la Garanti Bank SA pe una dintre numeroasele firme în spatele cărora se află, respectiv EDT Recycling SRL. Creditul l-a garantat cu apartamentul părinților săi din București, Soseaua Ștefan cel Mare. Desi debitul urma să fie investit într-un din afacerile sale, Nelu Muresan a folosit banii în alte scopuri, nereușind să achite contravaloarea luicătre Garanti Bank SA, iar banca a procedat la executarea garanțiilor la începutul anului 2015.

Fiind în joc casa ei, Adriana Mureșan, mama lui Nelu Mureșan, a formulat contestație la executare, însa cererea sa a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 2 București, în mai 2016. Și apelul depus la Tribunalul București a fost respins, pe 23 ianuarie 2018, ca nefondat.

La începutul acestei luni, apartamentul a fost vândut la licitație. Chiar și așa, mama afaceristului s-a luptat pentru casa pierdută. Adriana Mureșan a formulat o cerere de suspendare a executării la Judecatoria Sectorului 2, pe 10 octombrie a.c., dar cel mai probabil și aceasta va fi respinsă. Potrivit unor susrse, Nelu Mureșan locuiește la Constanța,într-un apartament închiriat pe una dintre firmele sale, de la o altă societate.

Nelu Mureșan, plin de datorii pe care nu reușește să le achite!

Încercând să-și mai acopere din datorii, Mureșan a luat un împrumut de la proprietarul hotelului Savoy din Timișoara, Pietro Mircea Ionescu. Prin contractul de împrumut încheiat la data de 1 mai 2012, i-a remis lui Mureșan suma de 30.000 ruro, suma fiind menționată atât în cifre cât și în litere.

În pofida angajamentului asumat, Mureșan nu a restituit împrumutul la data de 1 august 2012, așa cum era specificat în contract, deși a fost notificat prin email, acesta nu și-a îndeplinit obligația de restituire. Mircea Pietro Ionescu a obținut în instanță obligarea la plata sumei de 30.000 de euro, a dobânzilor legale și a cheltuielilor de judecată.

Cererea de apel depusă de Nelu Mureșan la Tribunalul București a fost anulată ca netimbrată. Cristina Fisher, sora milionaruluI Dan Fisher, se chinuie, și ea, în instanță să recupereze bani de la Mureșan. Aceasta a deschis acțiunea, cu obiectul pretenții, la Tribunalul București, în februarie a.c.. Mureșan a solicitat acordare ajutor public, însă instanța i-a respins cererea, acordând un nou termen pe 12 noiembrie a.c.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu i plangeti de mila, are cine avea grija de ea
4
0
Om de afaceri cu firme in lichidare si dator vandut peste tot !A mancat, a baut , a f. , s-a plimbat si acum e falit si halit de creditori. Uite asa unii ca el au dus tara la dezastru si sunt nevinovati ,cu mainile curate si liberi ca pasarea cerului.
10
0
Escroc international acest Nelu Muresan. O sa auzim cum a fost gasit spanzurat prin vreun apartament sau casa de vacanta. Nu cred ca mai poate redresa treaba si cu nevasta-sa care a luat-o razna
5
0
Asta poate fi numit om de afaceri?
4
1
Psd multa muie . Tu ai dreaq 2e ghiftzi
8
1
Sunt un escroc
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367