REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mama siamezelor născute în Constanţa nu le-a văzut niciodată pe micuţe

Mama siamezelor născute în Constanţa nu le-a văzut niciodată pe micuţe

Replica API 11 ianuarie 2016 | 00:04 252

În preajma Sărbătorilor de iarnă, Spitalul Clinic Judeţean Constanţa a avut parte de un caz rar: venirea pe lume a două siameze. O femeie în vârstă de 24 de ani a fost cea care a dat naştere micuţelor. Fetele, care sunt unite în zona abdominală şi au în comun sternul, toracele şi ficatul, au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni, prin cezariană. Acum, când Ştefania şi Cristina au aproape trei săptămâni, iar medicii din capitală fac mari eforturi pentru a le ţine în viaţă, mama acestora a făcut declaraţii uluitoare, deşi nu le-a vizitat niciodată: „La ecografie, m-au ţinut o oră şi jumătate. Nu erau siguri dacă sunt lipiţi unul de altul. Nu mi-au zis nimic ca să nu mă sperie, probabil. După ce am ieşit din sala de operaţie atunci mi-a arătat copiii, pe telefon, o asistentă”. Medicii constănţeni susţin că tânăra nu a fost monitorizată pe timpul sarcinii. Tatăl fetiţelor afirmă, la rândul său, că au făcut o ecografie în Germania, în septembrie şi, pentru că i s-a spus că totul e în regulă, n-a considerat necesar să mai urmărească sarcina. „Am fost în Germania, am făcut ecografie acolo, când avea şase săptămâni. Era prea mic, a zis că e bine, sănătos. Nu ştiau că sunt doi. Noi am venit acasă în luna septembrie şi dacă am făcut ecografie acolo nu ma mai interesat, am crezut că e bine”, a afirmat tatăl fetiţelor la postul de televiziune Antena 3.

Medicii de la Spitalul Marie Curie vin cu veşti bune şi spun că siamezele au luat împreună aproape jumătate de kilogram în greutate şi că acestea respiră mai bine şi nu sunt sedate. Însă, vestea proastă este aceea că o posibilă intervenţie chirurgicală de separare le-ar pune viaţa în pericol. Practic, o astfel de intervenţie este imposibilă deoarece micuţele nu ar supravieţuii. Medicii de la Marie Curie se confruntă cu primul caz de acest gen, însă în Romania au mai existat de-a lungul timpului astfel de situaţii, iar operaţiile nu s-au încheiat cu succes.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218