REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MAMAIA: Spațiu verde de pe malul lacului Siutghiol, propus spre vânzare!

MAMAIA: Spațiu verde de pe malul lacului Siutghiol, propus spre vânzare!

Replica API 16 decembrie 2019 | 09:43 468

Proiectul de hotărâre privind vânzarea unui spațiu verde din stațiunea Mamaia, retras de pe ordinea de zi a ședinței din luna septembrie a fost repus pe convocator. Este vorba despre o suprafață de 304 mp, situată pe lacul Siutghiol ce ar urma să fie vândută unei societăți din Constanța, dacă și consilierii locali sunt de acord.

În acest sens a fost formulată o cerere de cumpărare încă de anul trecut, din luna noiembrie, pentru terenul situat pe bulevardul Mamaia nr. 465, vizavi de hotel Central. Solicitantul este societatea Sun Mamaia Invest SRL, administrată de Gabriel Stanciu. Acesta deține, lângă terenul vizat, o altă suprafață de teren pe care intenționează să ridice un complex de apartamente de vacanță. Proiectul a fost inițiat de primarul Decebal Făgădău, după ce, în noiembrie 2018, societatea Sun Mamaia Invest SRL și-a exprimat intenția de a-l cumpăra. Numai că proiectul a fost retras de pe ordinea de zi din septembrie și, iată, repus pe convocatorul ultimei ședințe de consiliu din acest an.

Gabriel Stanciu declara, pentru Replica, că nu intenționează să construiască nimic pe teren, ”noi avem terenul de alături, intenționăm să construim în viitorul apropiat un imobil cu apartamente de vacanță. Între terenul nostru și bulevard este această suprafață. Am împrejmuit-o cu arbuști, am plătit 8000 de lei, am pus gazon, n-am reușit să o menținem. S-a intrat cu basculanta, cu autoturisme... Am încercat să punem o barieră, dar ne-au reclamat vecinii. Așa că vrem să-l luăm pentru a-l amenaja, pentru că este în fața noastră. Este o suprafață mică, vrem să o întreținem”. Proprietarul este obligat, și nu prea, să respecte reglemetările urbanistice. Le poate modifica... pe bani! Potrivit PUZ, utilizările admise sunt: spații verzi, alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, corturi provizorii pentru evenimente, construcții și instalații demontabile cu ocazia unor evenimente, locuri de joacă, lăcașe de cult. Proprietarul nu are voie să schimbe funcțiunea terenului. Totuși, dacă va dori să schimbe destinația terenului, o poate face cu acordul vânzătorului, potrivit raportului, în condițiile respectării cerințelor legale referitoare la avizare și autorizare și sub rezerva plății către municipiu a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări pentru care se dorește autorizarea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti machidonii mai alea machidoancele. Sa ne luati carnita in gura cu tot neamul vostru.
1
0
te stim papule, esti mic, chel si cracanat. te tine o verisoara care ti-a facut un copil mai prost ca tine.
2
0
...se dau ultimile tunuri...!
8
0
Manelele e veata mea. Neam de secaturi si koorve
3
8
manele manele ba ceaveti cu ele la bar cu slapi si margele
2
3
Mamaia duduie de investitii
8
1
Mai cocalarilor dar lacul nu poate fi betonat? hihihi
10
0
Manele, manele, betoane, betoane hahaha panarama de oras si Constanta asta
8
0
ce fac consilierii PNL si PMP, sant de acord ? am ajuns la cocluzia ca nu mai avem pe cine vota ,toti sant la fel daca ce zice psd e sfant
4
1
NU POT SA CRED ASA CEVA . avem spatiul verde INVENTARIAT
7
0
DNA se aude ,iar se vinde domeniul public al statului ,care cica este inalienabil ..
13
0
se cumpara vederea la lac. noi,restul cetatenilor nu vom mai vedea lacul , nu ne vom mai plimba pe malul lacului niciodata de acum incolo... va fi proprietate privata ..view-ul
6
0
Sper sa mai apuc ziua in care toate haidamacele de blocuri construite in nisip, se vor prabusi in lac !!
19
0
esti dus cu sorcova amice. hotia nu are culuare politica
6
1
Dar cei 10 m de la malul lacului mai sunt in proprietatea statului?
14
0
A vandut tot terenu din ct mazare si fagabou au vandut tot
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102