REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mamaia va fi iluminată în stil brazilian, iar Primăria va avea car alegoric

Mamaia va fi iluminată în stil brazilian, iar Primăria va avea car alegoric

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 188

Au început lucrările la promenada din staţiune

Au început lucrările la promenada din staţiune

Atât Satul de Vacanţă cât şi staţiunea Mamaia vor arăta ca scoase din cutie. Acest lucru se datorează faptului că primarul de la malul mării, Radu Mazăre, a lansat proiectul denumit "Promenada turistică Mamaia", joi, 7 noiembrie, inspirându-se din stilul brazilian, cel pe care îl admiră foarte mult. Proiectul este în valoare de 10 milioane de euro şi cuprinde mai multe aspecte. În plus, vor creşte şi pretenţiile administraţiei locale, şi anume carele alegorice îşi vor schimba aspectul. De asemenea, şi Primăria Constanţa va avea un car alegoric.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi promovarea turismului prin reabilitarea infrastructurii publice urbane a staţiunii Mamaia. Mai exact, se va moderniza şi reamenaja promenada turistică din Satul de Vacanţă, porţiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia , dar şi în staţiunea Mamaia, între piaţeta Perla / hotel Malibu şi complexul hotelier Bicaz, inclusiv piaţeta Cazino. La lansarea proiectului a fost prezent edilul oraşului Constanţa, care a menţionat că staţiunea Mamaia va fi iluminată ca-n Brazilia, de asemenea şi plajele. Mai mult decât atât, carele alegorice vor avea loc să se desfăşoare în voie. "Este vorba despre un proiect de 10 milioane de euro, pe bani europeni, care este adresat staţiunii Mamaia şi Satului de Vacanţă. De fapt, o să refacem coloana vertebrală a staţiunii Mamaia, cea pe care am încercat s-o modernizăm acum 10 ani de zile când am venit eu primar, cu nişte bani foarte puţini. De data asta, însă, o s-o facem la standarde foarte ridicate. Vom amenaja toată promenada, de la intrare din sud până la zona de intrare din nord, Satul de Vacanţă, plus piaţetele. Ea va fi amenajată pentru plimbare pedestră, în anumite locuri va fi accesibilă şi pentru autoturisme, cu parcările aferente, însă, ce este foarte important va oferi totodată un spaţiu de desfăşurare a carnavalului. Va fi iluminată la fel ca sambadromul din Brazilia şi va oferi posibilitatea carelor alegorice să se mişte şi să se plimbe în maximă vizibilitate şi fără să distrugă zona de promenadă. Este un proiect european", a spus Radu Mazăre. Potrivit acestuia, proiectul începe din data de 7 noiembrie şi va fi finalizat în proporţie de 60 - 70% până la 1 iulie 2014, urmând ca restul să se facă până în toamna - iarna lui 2014 - 2015. "Vom avea şi bandă de bicicletă în toată staţiunea Mamaia, iar plajele vor fi iluminate. Va fi ceva foarte frumos de văzut", a mai spus Mazăre.

Carul Primăriei nu va participa la decernări de premii

Printre carele ce vor defila pe "sambadromul" din Mamaia, începând cu anul 2014, va fi unul şi din partea Primăriei Constanţa, iar cele ce aparţin cluburilor vor trebui îmbunătăţite. "Categoric vor creşte şi pretenţiile. Mai exact, pentru cele trei defilări de la început, mijloc şi sfârşitul carnavalului, Primăria va avea carul ei propriu, iar cluburile vor avea care mult peste ce a fost anul trecut", a declarat primarul, moment în care a fost întrebat dacă nu ar fi vorba de un conflict de interese în ceea ce priveşte carul Primăriei. Răspunsul a fost unul epic, şi anume "Carul primarului nu participă la decernarea de premii ci... doar aşa, festiv. Vom avea şi invitaţi de seamă care vor participa, precum oameni celebri din diverse domenii: cultură, sport, muzică, poate şi politică dacă au curaj. Vor fi costumaţi corespunzător, doar nu or veni în costume negre ca la Parlament, cum le-a cerut Zgonea (Valeriu Zgonea - preşedintele Camerei Deputaţilor - n.r.)", a completat Mazăre. Din câte se pare, reabilitarea înseamnă foarte mult pentru staţiunea Mamaia, lucru cu care este de acord şi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. "Mamaia se vinde foarte bine, deja am lansat pachetele, chiar stăm bine cu vânzarea, dar vom vedea undeva la 25 decembrie ce mai avem de vândut pentru vara lui 2014. Cert este este că tot ce se face acum în Mamaia este un lucru de a-i convinge pe turişti să aleagă, în continuare, staţiunea Mamaia, care este cap de afiş în litoralul românesc", a spus acesta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367