REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mâna dreaptă a primarului din Ovidiu, ameninţări de cioban la adresa unui consilier local PSD

Mâna dreaptă a primarului din Ovidiu, ameninţări de cioban la adresa unui consilier local PSD

Replica API 26 august 2013 | 00:00 1502

Ovi Prestcon construieşte ghene de gunoi fără autorizaţie?!

Ovi Prestcon construieşte ghene de gunoi fără autorizaţie?!

În oraşul Ovidiu, singura lege respectată pare a fi "legea junglei" (sau "legea şmecheriei"), iar fiecare face cam ce-l taie capul, mai ales în conducerea administraţiei locale, prin firma Consiliului Local, SC Ovi Prestcon SRL. Ion Funda, şeful neoficial al Ovi Prestcon şi mâna dreaptă a primarului George Scupra, a reuşit perfomanţa de a irita inclusiv un consilier local PSD (adică un coleg de partid cu primarul!). Cătălin Ioniţă, consilier local în oraşul Ovidiu, spune că s-a trezit luni, 19 august a.c., cu angajaţii Ovi Prestcon, care voiau să construiască lângă popasul Nazarcea o ghenă de gunoi, fără autorizaţie de construcţie, dar cu tupeu.

"M-am trezit cu angajaţii SC Ovi Prestcon, firma primăriei, lângă unitatea mea de alimentaţie publică să construiască o ghenă de gunoi, care nu-şi are rostul pe o alee de acces de 4m. Nu mi se pare o idee bună să faci o ghenă de gunoi lângă un magazin. Omul vine să-şi cumpere ceva şi dă nas în nas cu şobolani, cu câini şi gunoaie. Au venit angajaţii Ovi Prestcon să construiască, bineînţeles că m-am opus şi le-am cerut o autorizaţie de construcţie. Între timp cineva a anunţat poliţia şi au venit doi agenţi, care le-au cerut muncitorilor şi şefului care era cu ei, domnul Şuster, autorizaţia de construcţie pentru ghena de gunoi. Acesta a spus că are autorizaţie dar este la sediu, ba că are, ba că n-are. Agenţii de poliţie au aşteptat o oră să aducă autorizaţia şi pentru că nu a venit nimeni, au plecat la sediu, dar nici acolo nu au găsit pe nimeni, toţi şefii de acolo au plecat", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Cătălin Ioniţă, consilier local în oraşul Ovidiu. Chiar dacă Ion Funda nu a putut să pună la dispoziţie oamenilor legii autorizaţie de construcţie, fără să mai vorbim de certificat de urbanism sau proiect, şeful serviciu în cadrul Ovi Prestcon a trecut cu vederea de "chichiţele legii" şi l-a ameninţat pe consilierul local că tomberoanele vor fi aduse tot acolo. "Funda, cel care se presupune că se află la conducerea Ovi Prestcon, pentru că el face totul acolo fără să ştie nimeni, a spus că aduce autorizaţia marţi şi nu a mai adus-o, că nu avea. Poliţiştii au mers la arhitectul şef al primăriei, la domnul Moceanu, să se informeze, văzând că nu găsesc pe nimeni la sediul Ovi Prestcon. Funda, când a plecat de la faţa locului m-a ameninţat: "lasă că-ţi arăt eu ţie cine sunt şi tomberoanele tot aici o să le aducem". Cam aşa stau lucrurile", a mai relatat Cătălin Ioniţă. Tot el a mai precizat că, întrebat de poliţişti dacă există o autorizaţie de construcţie pentru o ghenă de gunoi la Popasul Nazarcea, arhitectul şef al primăriei Ovidiu ar fi afirmat că nu ştie nimic despre aşa ceva. Ca o concluzie, Ioniţă a declarat că situaţia poate fi, de fapt, o şicană din partea colegului său de partid, Scupra, motivul fiind acela că la şedinţele de consiliu nu toţi aleşii locali votează cum vrea primarul.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218