REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Managerul Spitalului Cernavodă, ACHITAT definitiv în dosarul de CORUPŢIE

Managerul Spitalului Cernavodă, ACHITAT definitiv în dosarul de CORUPŢIE

Replica API 16 iunie 2020 | 00:23 3206

Ion Marius Sponoche, managerul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu de procurorii Judecătoriei Medgidia în 2015. Acesta a fost acuzat că ar fi ajutat o firmă să obțină în mod fraudulos lucrarea de renovare a unei secții interne din clădirea Spitalului Orășenesc Cernavodă. După ce Judecătoria Medgidia l-a achitat, în aprilie 2019, din lipsă de probe, procurorii Judecătoriei Medgidia au formulat recurs, la Curtea de Apel Constanţa. Magistrații au respins vineri, 12 iunie, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia împotriva sentinţei penale nr. 859/12.04.2019 pronunţată de Judecătoria Medgidia în dosarul nr. 6922/256/2015. Așa că, Sponoche poate dormi liniștit!

În dosar, a fost cercetat şi Ioan Cosiță, reprezentantul firmei în cauză, şi el achitat pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. A primit doar pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 lei, reprezentând un număr de 200 zile-amenda înmulțit cu suma de 20 lei corespunzătoare unei zile amendă.

Procurorii: Sponoche a divulgat un document care nu era destinat publicității!

Reamintim că la data de 23 decembrie 2014, Poliția orașului Cernavodă s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că societatea SC CSN SRL a obținut în mod fraudulos lucrarea de renovare a unei secții interne din clădirea spitalului. Ion Marius Sponoche a fost acuzat că şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu ce decurgeau din funcţia de manager interimar al Spitalului orăşenesc Cernavodă. Astfel, în contextul intenţiei Spitalului Orăşenesc Cernavodă de a contracta serviciul de „Renovare a Secţiei Interne a Spitalului orăşenesc Cernavodă”, prin achiziţie directă, procurorii susțin că Sponoche, pe parcursul derulării procedurii achiziţiei directe, ar fi pus la dispoziţia inculpatului Ion Cosiţă, administrator în fapt al SC CSN SRL, contraoferta (devizul provizoriu) SC UPC SRL în valoare de 38.340.42 lei, document ce nu era destinat publicităţii, pentru ca SC Cerna Steel Nav SRL să poată oferi, pe baza aceloraşi materiale devizate de SC Utilităţi Publice Cernavodă, un preţ mai mic, ceea ce s-a şi întâmplat. Cosiţă are trei fete, una dintre ele angajate în spital.

Motivarea instanţei

Referitor la lucrarea în cauză, Ion Sponoche a spus că nu ştia că adminsitratorul Cosiţă are 3 fete și că una dintre ele lucrează la spital. Întrebat de magistraţi dacă i-a pus la dispoziție acestuia devizul (oferta) de prețuri celeilalte societăţi, pentru ca pe baza materialelor și prețurilor devizate de aceasta, firma lui să ofere un preț mai mic, astfel încât să câștige licitația, Sponoche a spus că nu este adevărat.

Instanţa i-a achitat, în aprilie 2019, pe cei doi. „Pentru a se putea dispune condamnarea este necesar ca probatoriile administrate în tot cursul procesului penal să confirme dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracțiune și a fost comisă de acesta cu vinovăția cerută de lege”, se arată în motivarea instanţei. „Instanța reține că probatoriile administrate în cauză, confirmă nevinovăția inculpaților. Or, în condițiile în care, probele administrate pe parcursul procesului penal, nu confirmă mai presus de orice îndoială rezonabilă că faptele amintite mai sus au fost comise de inculpați, nu se poate dispune condamnarea lor”, a mai motivat instanţa decizia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
My friend valsan.
2
2
Or fi fost si procurorii astia din familia lui Portocala, Onea si alti procurori Dumnezei, care daca nu le da femeile sau nu fac ce ordona Dumnezeii procurori, li se face dosar penal. Cei mai multi sant intemnitati nevinovati, mai sant si norocosi care au norocul unor judecatori impartiali. Spinoche e unul dintre ei. Criminalilor in serie, talharilor, traficantilor de care vie sau droguri ii scot nevinovati sau cu arest la domicliu.Nu exista domeniu fara sa fie o adevarata mafie.
8
0
nevinovat are, spagaru !
5
1
..ala care ciordeste corent electric,si energie termica de la lucica sact???
10
2
am fost sluga marianei mircea. votatima si o sa o razbun pe ea
6
2
De la pj medgi nu mai dau comunicat de presa. Ha ha
10
0
avocatul nicolaie banditul orasului si tatal pestilor din oras sa mi-o ia in gura cu seriozitate si cu repetitie !
13
3
sa traiasca dl. avocat Nicolae
5
6
Ziarul replica cel mai cancanist ziar de kkt
3
3
Asa se intampla la medgidia, asta decand parchetuk este condus de un frustrat dat afara de la judecatori si plecat ca un catel la procurori, cu navastasa avocat. Da, astia mai nou trimit in judecata cum vor, fara prea Multe probe. Aresteaza abuziv si sunt suparati ca judecatori le resping aberatiile. Cu fanei si marinici cu rodici si iuliene ce sa Faci???
14
0
De proxenetii de top ai orasului nu va sesizati?....Asa putin sa vedeti ce vile au de unde isi cumpara limuzine si pe ce bani fara munca.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218