REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Managerul Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţână, întâlnire cu ministrul Sănătăţii

Managerul Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţână, întâlnire cu ministrul Sănătăţii

Replica API 11 februarie 2015 | 00:19 224

Dănuţ Căpăţână

Managerul celei mai mari unităţi sanitare de la malul Mării Negre, dr. Dănuţ Căpăţână, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Administraţie, au avut loc discuţii referitoare la găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte reabilitarea Secţiei de Pediatrie şi înfiinţarea unei secţii exterioare. Mai mult, a mai spus dr. Căpăţână, joi, 12 februarie a.c., va merge la Bucureşti, unde se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit managerului, ministrul i-a promis că va acorda fonduri pentru reabilitarea secţiei pentru copii.

Medicul Căpăţână a precizat că ar fi nevoie de 12 milioane de lei. Chiar şi aşa, a mai anunţat managerul spitalului, va exista în continuare problema numărului de paturi. Cele aproximativ 100 de locuri sunt insuficiente faţă de celelalte unităţi sanitare din ţară. Asta şi pentru că pacienţii din Tulcea sunt nevoiţi să vină la Constanţa, întrucât nu mai sunt medici specializaţi. În ceea ce priveşte înfiinţarea secţiei exterioare, ar fi nevoie de 20 milioane de euro. În cadrul conferinţei, managerul a prezentat şi statistica internărilor de anul trecut, dar şi al deceselor, la copii: „Anul trecut au fost 7400 de internări şi au decedat 15 copii. De la începutul anului au fost 1084 de internări şi două decese.

Aşadar, rata mortalităţii infantile este de 0.20%. Ordinul Ministerului Sănătăţii prevede ca rata de mortalitate să fie de 0,5“. Mai mult, dr. Căpăţână a adus în discuţie şi copilul care a fost adus la spital, într-o stare critică, subnutrit. „Vorbim depsre un copil muribund, astăzi e sănătos, a fost salvat de medicii din Pediatrie. Neglijat, subnutrit. Am anunţat Protecţia Copilului, iar noi îl mai ţinem în spital. Medicii au strâns bani pentru un copil din Cuza Vodă, să plece în strainatate să se opereze pe cord. Nici paşaport nu aveau. Nu mai vreau să aud acuze că medicii nu au grijă de copii şi că sunt criminali. Pentru orice deces produs în spital se face autopsie. Există o comisie care analizează cazul“, a mai declarat managerul spitalului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614