REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mănâncă acest aliment la micul dejun, că să reduci colesterolul "rău"

Mănâncă acest aliment la micul dejun, că să reduci colesterolul "rău"

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:00 1196

Atunci când prevenția bolilor cardiovasculare devine o prioritate pentru ține, nu uită că dacă mănânci cele mai sănătoase alimente la micul dejun, acestea pot să reducă nivelul colesterolului.

Bolile cardiovasculare pot fi declanșate de nivelul mare al colesterolului "rău" sau LDL. Cu toate acestea, dacă vei mânca la micul dejun fulgi de ovăz, așa cum recomandă medicii nutriționiști, vei descoperi că alimentul poate să reducă colesterolul.

Colesterolul este o substanță grasă, cunoscută și sub numele de lipide, și este vital pentru funcționarea normală a organismului. În timp ce nivelul colesterolului "bun" sau HDL este benefic pentru organism, prea mult colesterol LDL ("rău") poate duce la boli cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile au arătat că anumite alimente pot să reducă nivelurile "nesănătoase" și periculoase ale colesterolului.

De exemplu, o cercetare publicată în jurnalul "Nutrition Review" a constatat că un consum regulat de fulgi de ovăz (lăsați la înmuiat peste noapte) poate duce la o reducere a nivelului colesterolului, între 5 și 10%.

Acest lucru se datorează unui tip de fibră solubilă pe care o conțin fulgii de ovăz (beta-glucanul), care stimulează sistemul imunitar și optimizează răspunsul imun al corpului în față bolilor și infecțiilor. Mai mult, s-a observat că fulgii de ovăz ajută digestia și reduc poftele alimentare.

Un studiu din 2015 a descoperit că un consum egal cu 40 de grame de fulgi de ovăz, zilnic, a dus la o scădere a profilului lipidic și a profilului glicemic care erau asociate cu scăderea în greutate. Așa că nu este de mirare că fulgii de ovăz lăsați la înmuia peste noapte au devenit cel mai bun mic dejun al momentului.

Cum prepari fulgii de ovăz înmuiați

Micul dejun alcătuit din fulgi de ovăz se face prin lăsarea la înmuiat, peste noapte, a fulgilor de ovăz (de obicei, în lapte de vacă sau în alt tip de lapte, precum cel de migdale). Fulgii, o dată ce au fost amestecați cu laptele, se lasă la frigider, astfel încât să poată să absoarbă lichidul.

A două zi, dimineață, când consistentă acestui mic dejun va semăna puțin cu cea a unui terci rece, preparatul poate fi consumat cu o paleta largă de toppinguri, cum ar fi nucile și fructele.

De obicei, prepararea acestui mic dejun sănătos necesită o planificare în prealabil, dar medicii nutriționiști spun că fulgii de ovăz nu sunt extrem de greu de preparat în acest fel.

Este suficient să adaugi 100 sau 150 ml de lapte la o porție de 45 de grame de fulgi de ovăz, în funcție de cât de gros sau cât de lichid vrei să fie terciul de ovăz, potrivit express.co.uk, citat de doc.ro.

Este important să lași fulgii de ovăz la frigider, peste noapte, cel puțin 8 ore, că să se înmoaie în lichid. Vor deveni cremoși, iar dimineață, dacă dorești, poți să îi combini cu felii de banană și cu unt de arahide. Iar dacă vrei să ai grijă la consumul de zahăr, e bine să ții la minimum cantitatea de musli și de granola (cereale) pe care le adaugi în acest terci de ovăz.

Pentru a crea o parte din gustul dulce al acestui mic dejun sănătos, poți să folosești felii de mere, stafide, zmeură și chiar puțin suc de portocale. Micul dejun va fi chiar mai gustos în acest mod!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367