REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Manda: Solicităm de la SRI toate documentele secrete ce au stat la baza redctării protocolului cu Parchetul de pe lângă ÎCJ

Manda: Solicităm de la SRI toate documentele secrete ce au stat la baza redctării protocolului cu Parchetul de pe lângă ÎCJ

Replica API 5 aprilie 2018 | 02:27 351

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că va solicita Serviciului Român de Informaţii toate documentele secrete care au stat la baza redactării protocolului dintre instituţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform agerpres.ro.

"După audierea domnului Soviani am hotărât la nivelul comisiei să solicităm de la SRI toate documentele secrete care au stat la baza redactării acestui protocol (dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - n.r.). Vom avea la comisie ce înseamnă Codul de procedură penală, Codul penal, documentele care sunt accesibile, dar hotărârile CSAT sau alte documente secrete pe care nu le avem vom solicita SRI să ni le pună la dispoziţie, pentru a vedea dacă acest protocol s-a făcut în temeiul acelor documente secrete sau altele care le invocă în preambul protocolului", a spus Manda, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, în urma audierii jurnalistului Radu Soviani, prima concluzie a fost aceea că, în ce priveşte textul protocolului, nu există nicio diferenţă între documentul prezentat în spaţiul public de Parchet, documentul prezentat în spaţiul public de SRI şi protocolul pe care îl au parlamentarii la comisie din luna octombrie sau noiembrie a anului trecut.

"Domnul Soviani ne-a spus un lucru pe care l-am văzut cu toţii, că la pagina 17 din 18 în documentul iniţial era scris de mână. L-am văzut, am comparat pagina 17 cu poza prezentată de domnul Marincea pe Facebook, care este identică cu pagina 17 din documentul pe care îl avem noi la comisie.

Sigur că e o diferenţă între poza prezentată de domnul Marincea şi cea prezentată iniţial în spaţiul public, aici nu ştiu dacă putem să vorbim de o reproducere a documentului sau o prezentare a originalului, sunt două lucruri diferite, juridic vorbind, dar ca şi conţinut al textului şi al protocolului nu există nicio diferenţă. (...) Invitatul ne-a adus o pagină 18 diferită de cea apărută în spaţiul public, perforată, care prezintă la fel semnăturile, dar mai are nişte ştampile care spun că documentul a fost xeroxat într-un număr de exemplare.

Aici am considerat că va trebui să solicităm de la SRI exemplarul în original şi să vedem dacă în exemplarul original coincide pagina 18 cu cea pe care ne-a adus-o domnul Soviani la comisie. Sigur că, dacă se va dovedi că a existat această multiplicare a documentelor, asta nu înseamnă că documentul a fost alterat prin multiplicare", a mai spus Manda.

Parlamentarul a adăugat că un alt lucru semnalat de Soviani a fost "o diferenţă de semnături" între documentul apărut la unitatea de parchet şi documentul apărut la SRI, la semnătura lui Florian Coldea.

"Aici este un lucru simplu. Mâine (joi - n.r.) probabil că prima întrebare la audierea domnului Coldea va fi dacă sunt acele două semnături ale domniei sale, dacă şi le menţine, dacă a existat vreo diferenţă de timp între momentul semnării celor două documente", a afirmat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mars de aici , labar deghizat , ma-ta a ratat avortul si ai aparut tu , muistule !
1
0
dle amant si pres si sluga manda cine ti-a solicitat acest lucru, amanta olguta sau penalul draknea, oricum ptr 15000 euro lunar, nu te doare gura sa spui ce ti se dicteaza
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367