REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mandatul de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu a fost confirmat

Mandatul de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu a fost confirmat

Replica API 7 noiembrie 2014 | 16:25 174

Magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat mandatul de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu!

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa spera la o soluţie favorabilă după ce a prezentat instanţei de judecată mai multe documente medicale, pe care le-a adus personal din Statele Unite, care atestă gravitatea bolii de care suferă şi necesitatea continuării radioterapiei în clinica din Turcia.

Reamintim că Nicuşor Constantinescu s-a aflat, astăzi, în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, căreia i-a revenit sarcina de a confirma sau infirma mandatul de arestare preventivă emis pe numele său, pe motiv că s-ar fi sustras de la judecata cauzei. Din câte se pare, el nu a reuşit s-o convingă că merită să-i revoce măsura arestului preventiv.

Procurorul de caz, Andrei Bodean, a depus o dovadă de la Ambulanţa SUA care atestă că Nicuşor Constantinescu a avut montat dispozitivul de urmărire până când ar fi trebuit să fie transferat la un penitenciar din New York. Procurorul a cerut respingerea cererii de revenire a măsurii arestului pe motiv că ar fi fugit din SUA în Turcia cu o zi înainte de a fi transferat la un penitenciar din New York. Procurorul a spus că preşedintele suspendat al CJC ar fi prezentat neadevăruri, făcând referire la faptul că ar fi fost netransportabil o perioadă de timp: "Dovadă că a spus un neadevăr stă în faptul că a putut să se plimbe în patru oraşe şi în restaurante". "Vreau să continui radioterapia. Nu am văzut Constanţa de şapte luni. Nu m-am sustras şi nici nu mă voi sustrage de la judecată. De aceea m-am întors. Nu sunt un laş. Nu fug de justiţie", a spus Constantinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108