REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Manea, dispus să-i predea funcţia de preşedinte la municipiu lui Culeţu: "Trebuie să facem loc celor mai tineri"

Manea, dispus să-i predea funcţia de preşedinte la municipiu lui Culeţu: "Trebuie să facem loc celor mai tineri"

Replica API 18 iunie 2014 | 00:00 125

Ironia săptămânii

Ironia săptămânii

Pe fondul discuţiilor de fuziune, în care se întreţin în ultima perioadă PDL şi PNL, Forţa Civică face un pas mare. Zvonurile potrivit cărora preşedintele FC Constanţa, Dănuţ Culeţu, ar intenţiona să treacă, în bloc, la PNL, se confirmă. Culeţu, fost membru al PNL, se întoarce la prima dragoste şi bate palma cu preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. Despre această bombă care iese la iveală, Culeţu nu a dorit să o dezvolte. Prudent în declaraţii, fostul prefect aşteaptă decizia finală de la centru. Culeţu s-a ruinat graţie preşedintelui pe judeţ a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care nu numai că a clarificat situaţia, dar a şi anunţat măreaţa veste: FC trece la PNL, în câteva zile!

Un preşedinte de organizaţie pe plan local ar beneficia şi de o funcţie, pe cale de consecinţă logică, a unui astfel de transfer în bloc. "Dumnealui este deputat, va fi membru de drept în birou, fără nici un fel de probleme. Orice parlamentar este membru de drept în biroul judeţean", a precizat Dragomir, referindu-se la Culeţu. Greu de crezut însă că deputatul Culeţu s-ar mulţumi doar cu atât! La PNL, sunt două funcţii mari, de preşedinte pe judeţ, a lui Dragomir şi pe municipiu, a lui Victor Manea. La calculul simplu de trei persoane pentru două funcţii, cu Manea care a înregistrat un rezultat slab la alegerile pentru Parlamentul European, de aproximativ 8%, soarta liderului pe municipiu al PNL este incertă. Faţă în faţă cu situaţia, Manea a recţionat într-un stil mai puţin aşteptat! "Dacă doreşte să vină, să vină (Culeţu - n.r.). Ce aş putea să zic? Foarte bine face. Şefia de la municipiu e pentru mine pe viaţă? Normal, aducem unii mai tineri! Nu este nici o problemă plecarea mea de la municipiu. Parcă municipiul l-am luat eu. Este al cetăţenilor Constanţei, al membrilor de partid. Nu? Nu cred că se pune problema aşa şi nici nu sunt persoana care să se ţină de vreun scaun, că e al meu", a declarat Manea, pentru "Replica". Reamintim că, în 2009 şi 2010, între Manea şi Culeţu a fost un scandal teribil. La alegerile pentru şefia interimară la municipiu, în 2009, Culeţu a obţinut doar două voturi în cursa contra lui Manea, care a obţinut 12. Ulterior, în luna mai, 2010, Culeţu s-a retras din cursă, Manea fiind singurul candidat, câştigând astfel printr-o simplă formalitate, numai că lucrurile nu s-au oprit aici. Culeţu a acuzat vrute şi nevrute, acuzând că a fost "driblat" şi convocatorul nu a fost aprobat cum trebuia şi când trebuia, fiind susţinut atunci vehement de preşedinte pensionarilor din PNL, Eugen Cojocaru. Confruntat cu ideea unei eventuale revanşe a lui Culeţu pentru acele zile, Victor Manea a mai declarat, legat de disputa cu Dănuţ Culeţu: "Nu a fost un conflict. Am candidat şi aia e. Cine a putut, a câştigat, nu? E simplu. Dumnealui s-a retras. Eu cred că este un proiect mare, de unificare a dreptei, pe care trebuie să-l ducem la îndeplinire, să creăm o formaţiune politică pe partea dreaptă. Din punctul meu de vedere, orice simpatizant liberal, orice fost membru al PNL care revine în partid şi participă la consolidarea dreptei, este foarte bine. Eu mă bucur că au aceste intenţii, de a reveni în PNL, pentru a putea contrapune stângii din România o dreaptă puternică, care să câştige alegerile mereu în România. Eu pot să colaborez cu oricine, mai mult decât poate să creadă altcineva. Dumnealui poate să fie în ce funcţie stabileşte partidul. Bineînţeles că pot colabora cu dumnealui. N-am colaborat când domnul Culeţu a fost preşedinte la PNL la municipiu? A mai fost, deci n-ar fi nici o problemă", a concluzionat Manea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218