REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Manechinele de la Fashion TV, luate la întrebări de Poliţie, în dosarul referendumului

Manechinele de la Fashion TV, luate la întrebări de Poliţie, în dosarul referendumului

Replica API 9 august 2012 | 00:00 78

Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, s-a ţinut de promisiune şi l-a reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pe primarul municipiului Radu Mazăre că le-ar fi instigat pe tinere să meargă la vot, dar şi că le-a dus la urne în costum de baie. Radu Mazăre, a declarat, în emisiunea Sinteza Zilei, că fetele cu care a fost la urne pentru referendumul privind demiterea preşedintelui României au fost chemate la Parchet şi sunt anchetate pentru faptul că au participat la vot. Cristina Mastacan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat, în schimb, că fetele nu au fost anchetate, dar că există dosarul înregistrat la Biroul de Investigaţii Criminale. "Nu au fost anchetate, există dosarul înregistrat sub supravegherea noastră, însă, se află la Biroul de Investigaţii Criminale", a declarat, pentru "Replica", Cristina Mastacan.

Poliţiştii care se ocupă de dosar spun că, până în prezent, au fost audiate şase fete, din cele 25.

Iată şi comunicatul oficial al Parcehtului:

" Având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media cu privire la audierea unor persoane într-o cauză referitoare la infracţiuni la Legea referendumului, Biroul de presă şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.

Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

Pe măsura derulării cercetărilor în aceste cauze, vom informa opinia publică".

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108