REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Manechinele lui Mazăre, audiate rând pe rând de poliţişti

Manechinele lui Mazăre, audiate rând pe rând de poliţişti

Replica API 10 august 2012 | 00:00 135

Întrebate dacă au fost stimulate să meargă la votul de la referendum

Întrebate dacă au fost stimulate să meargă la votul de la referendum

Manechinele de la Fashion TV au venit pe litoral să facă show, dar au ajuns să fie anchetate de către procurori! Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, s-a ţinut de promisiune şi l-a reclamat la Parchet pe edilul Radu Mazăre, cum că le-ar fi obligat pe tinere să meargă la vot.

Radu Mazăre, a declarat, în emisiunea "Sinteza Zilei", că fetele cu care a fost la votul pentru referendumul privind demiterea preşedintelui României au fost chemate la Parchet şi sunt anchetate pentru faptul că au participat la procesul de vot. Tot edilul Constanţei a mai adăugat că fetele sunt acum speriate, după ce au fost întrebate dacă au fost obligate sau stimulate cu ceva, pentru a merge la vot. Cristina Mastacan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat, în schimb, că fetele nu au fost anchetate de către procurori, dar că există dosarul înregistrat la Biroul de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. "Nu au fost anchetate, există dosarul înregistrat sub supravegherea noastră, însă, se află la Biroul de Investigaţii Criminale", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Cristina Mastacan. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Constanţa spun că au fost audiate şase persoane, urmând ca în zilele următoare să fie invitate la Poliţie şi celelalte, inclusiv primarul Radu Mazăre. Acesta din urmă va fi citat săptămâna viitoare. "Până acum, cercetarea s-a efectuat de către Serviciul de Investigaţii Criminale. A fost formulată plângere penală pe data de 29 iulie, cu privire la încălcarea articolului 52, alineatul 1, Legea 3/2000. Şase fete, din cele 25, au fost audiate, urmând ca în zilele următoare să fie invitate la sediul poliţiei şi celelalte. De asemenea, va fi audiat şi Radu Ştefan Mazăre, cel mai probabil, săptămâna viitoare, urmând ca Parchetul să dea o soluţie legală cât mai curând", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis un comunicat oficial cu privire la audierea celor 25 de manechine care au fost la vot, însoţite de edilul Radu Mazăre:

"Având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media cu privire la audierea unor persoane într-o cauză referitoare la infracţiuni la Legea referendumului, Biroul de presă şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 9 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa - Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

Pe măsura derulării cercetărilor în aceste cauze, vom informa opinia publică", se arată în comunicat. Şi IPJ Constanţa a ţinut să facă, oficial, precizări: "Pentru corecta informare a opiniei publice, biroul de presă al IPJ Constanţa precizează faptul că la data de 29 iulie a.c., poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de către B.E.J., Parchetul Judecătoriei Constanţa şi un partid politic despre faptul că existau indicii de încălcare a prevederile Art. 52, al. 1 din Legea 3/2000 ("Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi"). În cauză poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind efectuate verificări cu privire la existenţa sau inexistenţa infracţiunii reclamate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţii legale prin Parchet", se arată în comunicat.

Ponta: "Când eşti procuror sau judecător ai un anumit statut. Să te apuci să le anchetezi pe fetele lui Mazăre?"

Subiectul a fost unul comentat, pe parcursul zilei de ieri, nu doar pe primarul Radu Mazăre, ci şi de premierul Victor Ponta, care a afirmat: "Fac un apel la foştii mei colegi (procurori - n.r.) să evite pe cât posibil situaţiile ridicole. Văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această ţară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupţi. Când eşti procuror sau judecător ai un anumit statut. Să te apuci să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte multe infracţiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri şi crime care chiar trebuie anchetate, iar vinovaţii trebuie traşi la răspundere penală. Aş vrea să văd că se păstrează cu adevărat prestigiul şi seriozitatea magistraţilor", a afirmat premierul României.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108