REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mănescu: Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 km/h, circulăm cu 40 km/h

Mănescu: Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 km/h, circulăm cu 40 km/h

Replica API 10 noiembrie 2013 | 00:00 133

Infrastructura feroviară din România este rămasă în urmă, însă, Ministerul Transporturilor pune accentul pe reabilitarea acesteia prin folosirea unor proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, a declarat sâmbătă, ministrul de resort, Ramona Mănescu.

Este păcat că avem o infrastructură feroviară foarte dezvoltată ca suprafaţă, dar rămasă în urmă. Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 km/h, circulăm cu 40 km/h", a afirmat Ramona Mănescu, prezentă în localitatea Topliţa, din judeţul Hunedoara, la inaugurarea unui drum ce a fost construit prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

Ea a menţionat că transportul cu trenul ar putea constitui alternativă la deplasarea cu maşina, după modelul altor state dezvoltate.

Ramona Mănescu a precizat că reabilitarea şi modernizarea infrastructurii feroviare se află în atenţia Ministerului Transporturilor, inclusiv în discuţiile pe care instituţia le-a avut cu reprezentanţii Uniunii Europene.

"Trebuie să le oferim oamenilor o alternativă la lipsa şoselelor, a autostrăzilor. În orice stat civilizat se circulă mult mai comod, mult mai uşor, cu trenul. Şi mult mai ieftin. Doar în România nu se circulă nici cu trenul, nici cu maşina. Cu maşina pentru că nu ai pe unde, iar cu trenul pentru că arată aşa cum arată. Infrastructura feroviară este din ce în ce mai greu să fie utilizată la parametri normali", a adăugat Mănescu.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale din Hunedoara au participat sâmbătă, în localitatea Topliţa, la inaugurarea unui drum în lungime de 30,2 kilometri, prin Ţinutul Pădurenilor, până la graniţa cu judeţul Caraş-Severin. Investiţia a costat peste 105 milioane de lei şi a fost realizată în baza unei finanţări europene obţinute de autorităţile judeţene.

sursa: economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102