REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MANGALIA: A început ridicarea garajelor de pe domeniul public!

MANGALIA: A început ridicarea garajelor de pe domeniul public!

Replica API 4 aprilie 2018 | 00:14 352

Primăria municipiului Mangalia a început, recent, acțiunea de ridicare a garajelor amplasate pe domeniul public, fără autorizație de construire. Potrivit reprezentanților municipalității, într-o primă etapă sunt ridicate garajele care blochează accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe.

„Recent, am primit adresă de la Enel să ridicăm garajele amplasate lângă un Punct Trafo, în zona b-dului 1 Decembrie. De aceea, am luat decizia să ridicăm toate garajele care blochează accesul către obiectivele furnizorilor de utilități sau intrările în blocuri. Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii vor refuza, ne ocupăm noi, dar pe cheltuiala acestora”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai spus că, în perioada următoare, Primăria va demara un proiect de sistematizare, care presupune, de asemenea, ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi. „Documentația tehnică este aproape finalizată, urmând să parcurgem toate etapele legale, în vederea eliberării domeniului public de construcțiile fără autorizație și realizarea parcărilor de reședință pentru deținătorii de autoturisme”, a completat edilul. Radu Cristian a subliniat că cele 1737 de garaje din Mangalia ocupă aproximativ 4 hectare de teren, pe care se vor putea amenaja aproape 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale.

„În prezent, multe garaje sunt abandonate, fiind deținute de persoane din alte localități. Unele construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje s-au transformat în adevărate focare de infecție, un real pericol pentru sănătatea publică. De aceea, am decis eliberarea domeniului public, amenajarea parcărilor de reședință, cu plată, parcuri și locuri de joacă”, a afirmat primarul Mangaliei. Tot în această perioadă, Primăria continuă ridicarea sau demolarea chioșcurilor și altor construcții amplasate ilegal pe domeniul public, în oraș și stațiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba ybo ce te mai pupi tu cu raim pe gura
0
0
Muie ybo ai jucat barbut
0
0
Plaja domn primar! Darama constructiile mafiotilor care au construit pe plaja. Cum este posibil sa se construiasca in halul asta direct pe plaja si cine a dat autorizatie de constructie pe un domeniu de intertes National!!! Betoane grele s-au turnat la restaurantul terasa si hotelul Laguna...Darama mastodontii mafiotilor si reda plaja Romanilor! DNA nu se sesizeaza!!!!
0
0
radu cristian lasa prostiile cu garajele ca nu sunt locuri de parcare. Uite iti dau eu o idee utilizata in toate tarile civilizate pe unde voi alesii va plimbati si cheltuiti banii urbei degeaba! Poti sa vezi lucrul asta si in statiunea Neptun. Este vorba de parcari laterale de-alungul soselei ridicate la doi centimetrii decat soseaua sa nu rupi roata in bordura. In oraselul nostru avem trotuare late cat o sosea pe doua benzi!!! Cate locuri de parcare am avea micsorand trotuarrele astea bulevard? CONSTRUIESTE domn primar! NU DARAMA. CONSTRUIESTE!
2
0
buna seara domnule primar eu personal nu am garaj dar nu suntem datori sa suportam costul gunoiului de pe urma demolarii garajelor asumati-va si ridicarea gunoiului tot pe banii proprietarilor de garaje multumesc
2
1
Am garaj si sunt de acord cu primarul dar imi este teama ca o sa patim lafel ca in statiunea venus unde un consilier a pus mana pe o parcare , apus bariera si o foloseste numai dupa bunul plac in timp ce se plimba de mana cu actualul primar.
7
1
Bravo!!!!! Sa se lumineze orasul asta amarat
4
3
Lu turcu ala imputit de YBO cum i s-a pus pe mana un teren asa de valoros ? Belitu ala de ta-su se plimba intr-un sictir cu gunoiu ala de Mercedes prin oras, fara sa semnalizeze sau sa respecte regulile de circulatie, nici permis nu cred ca are.Orasu pulii, fara niciun viitor.Bine ca ai demolat garajele futu-te-n gura de pitic atomic.Dar exact cum a intrebat si Raluca, constructiile fratilor Luca sunt asa legale ? Ca au pus monopol pe toata plaja din oras.Terasa de la imputiciunea aia de Christopher construita in fata muzeului e legala ? Si multe alte constructii din oras.
8
0
o treaba super !!!!!!sa dispara toate de pe domeniul public, garaje ,magazine ,terase!!!!!!!!!!!!sa incepeti cu terasa din fata muzeuluI, magazinul din fata petrom a lui popescu garajele TOATEEEEE faceti parcari sa dispara sobolani si focarul de infectie !!!!!!!!!!!!!
9
1
Mangalia oras de tzarani venitici din satele moldovei, olteniei sau saraciile stepei dobrogene. cum drk sa-ti faci garaj in mijlocul orasului sa ai unde-ti pune muraturile!? pai nici la Vartop nu poti ridica o magazie pe maidan
9
2
Sper ca e.ultimul.mandat,gata ne.am.convins adio si sa nu te.mai vedem
8
3
magazinul de pe spatiul verde vis a vis de peco in sensul giratoriu al cui este si cine a dat aprobare de constructie. LASULE
13
1
Domnule Primar, va somez public sa demolati cladirile de pe plaja construite de fratii Luca, sa verificati actele de proprietate de pe domeniul public a lui Costel Minca, constructia lu Ybo de langa magazinul Profi, terasa de langa muzeul Callatis etc. Sper ca veti avea demnitatea cuvenita functiei sa incepeti demolarea cu adevaratele constructii realizate nelegal. In caz contrar va cer sa faceti publice actele pt constructiile mentionate, pt a nu fi acuzat de complicitate abuzuri incalificabile.
19
1
Abuz domeniu pub furt
5
0
Si acum sa inceapa marea tiganeala "ia garaju, lasa garaju"
7
3
Cumpar garaj
3
2
Dezbaterea publica de la Casa de Cultura din ce cauza nu a mai avut loc?
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218