REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

MANGALIA: AU FOST DEMOLATE ULTIMELE DOUĂ BARĂCI DE LA MARGINEA ORAŞULUI!

MANGALIA: AU FOST DEMOLATE ULTIMELE DOUĂ BARĂCI DE LA MARGINEA ORAŞULUI!

Replica API 13 noiembrie 2019 | 18:51 771

EVACUARE!

EVACUARE!

Acțiune de amploare a Primăriei Mangalia în cartierul Coloniști: două construcții care nu mai prezentau siguranță, din punct de vedere tehnic, au fost demolate, ocupanții acestora fiind evacuați. Vorbim de mai multe familii de romi care locuiau aici, unele dintre ele, fără norme legale. La fața locului au fost solicitate și echipaje de jandarmi.

Primăria Mangalia a demolat încă două barăci din vestitul cartier Coloniști. Acțiunea a fost desfășurată miercuri, 13 noiembrie, după ce reprezentanții primăriei, în urma unei expertize tehnice, au constatat că cele două construcții nu mai prezentau siguranță pentru ocupanții lor. Una din construcții avea 11 camere, iar cealaltă 14 camere. ”Aceste construcții nu mai prezentau siguranță pentru ocupanții ei, cei mai mulți fără norme legale. În urma unei expertize tehnice s-a constatat că aceste clădiri trebuie demolate, sunt foarte vechi”, a declarat, pentru Replica, viceprimarul Dragoș Angelescu. Ce se va întâmpla cu persoanele evacuate ? Cei care locuiau aici cu forme legale s-au încadrat pentru locuințe sociale, ceilalți care locuiau abuziv au fost evacuați…și atât”, a mai precizat vicele din Mangalia. De precizat faptul că, în viitorul foarte apropiat, alte bărăci vor fi demolate, după îndeplinirea de către primărie a tuturor procedurilor legale în acest sens.

Pe amplasament, administrația locală are în vedere un proiect pe fonduri europene care, de atfel, a și fost aprobat, și anume construirea mai multor locuințe sociale. ”Pe amplasamentul fostelor barăci a fost aprobat un proiect privind construcția unor locuințe sociale, urmează să fie finanțat”, a explicat Dragoș Angelescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Solutia pentru demolarea baracilor cu raportul unui autorizat ISU ca sunt in pericol de calamitate mi-a apartinut. Am conditionat cu amendament integrarea familiilor nevoiase in locuinte sociale, cu reguli de respectat, altfel pierd repartitia.
0
0
Domnu Ozy ne-a promis ca ne sa casa inapoi
0
1
O sa votez cu Ozzy ca mi ati daramat hogeacul unde adaposteam lucruri furate si fetele pe care le bagam la produs. Si o sa votez pe Dancila ca vreau si ajutoare sociale.
1
0
Foarte bine faceti. Noi suntem in Europa nu in Somalia, Etiopia, Irak, Siria, etc.
8
1
In spatele blocurilori de pe Callatis, dar nu numai, este prapad! Sunt garaje daramate, nedaramate, moloz si gunoi, asfalt spart si plini de gropi.. Urat de tot!.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218