REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MANGALIA: TAXE SPECIALE, anulate de Curtea de Apel Constanţa! Cum reacţionează reprezentanţii primăriei

MANGALIA: TAXE SPECIALE, anulate de Curtea de Apel Constanţa! Cum reacţionează reprezentanţii primăriei

Replica API 14 iunie 2018 | 00:00 351

‘Cei care au achitat, sunt aşteptaţi să ceară banii înapoi sau să facem compensare. Pentru 2018, taxele sunt în vigoare’

‘Cei care au achitat, sunt aşteptaţi să ceară banii înapoi sau să facem compensare. Pentru 2018, taxele sunt în vigoare’

Duş rece pentru Primăria Mangalia! Curtea de Apel Constanţa a dat dreptate opoziţiei în procesul prin care au fost contestate două taxe speciale instituite la iniţiativa primarului Cristian Radu în 2017.

Iată comunicatul consilierului ALDE Nicolae Moroianu, pe acest subiect: „Demersul de a ataca în instanţă taxele ilegale instituite pentru anul 2017 de către primarul Radu Cristian şi votate de ctre consilierii PNL şi UNPR, demers iniţiat de mine împreună cu colegii mei de la ALDE, Leonard Tănase şi Dragoş Bociog, a fost încununat de succes. Curtea de Apel Constanţa a decis, definitiv, anularea taxei de promovare şi a taxei de autorizaţie de funcţionare impuse ilegal pentru anul 2017.

Primaria Mangalia este obligată astfel să restituie aceste taxe tuturor celor cărora le-au fost abuziv încasate (…) Acest lucru ar fi putut fi evitat dacă primarul şi consilierii săi ar fi ales să respecte legea, întrucât le-am adus la cunoştinţăa ilegalitatea acestor taxe încă din sedinţa în care au fost propuse şi votate şi ulterior printr-o plângere prealabilă. Cei care au plătit aceste taxe în 2017 trebuie să solicite rambursarea lor pentru că, probabil, primăria va ”uita” să le ramburseze din proprie inţiativă”, a transmis Moroianu.

Reacţia Primăriai Mangalia nu s-a lăsat însă mult aşteptată, după acest eşec în instanţă, declarând că acest process este unul din multele intentate de anumiţi consilieri. “alte procese, precum cel împotriva înfiinţării dxirecţiei de tineret şi sport, au fost câştigate de primărie”. “Un an de zile am stat cu această direcţie blocată.

Abia acum o lună a început să funcţioneze. De ce amintesc acest aspect? Pentru că anumiţi consilieri locali se ocupă numai de acţiuni de sabotare a administraţiei publice locale şi încearcă, prin tot felul de mijloace, să blocheze proiectele de dezvoltare locală în Mangalia. Aceşti consilieri atacă în instanţă orice hotărâre de consiliu, nu doar cea legată de taxe”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Revenind însă la succesul pe care Moroianu l-a anunţat în instanţă, reprezentanţii Primăriei Mangalia au precizat: „Noi respectăm decizia instanţei, însă preciăm că nu am mai încasat nici una din taxe din momentul în care au fost contestate. Deci, avem foarte puţini bani de înapoiat. Cei care au apucat să plătească, sunt aşteptaţi să le restituim banii sau să le compensăm cu alte taxe. Facem menţiunea că taxele anulate se referă strict la anul 2017. Pentru 2018, aceste taxe sunt în vigoare”, au spus funcţionarii Primăriei Mangalia.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gresit consilieru' juridic a lu' peste. Prefectura nici nu s-a prezentat la proces. E meritul lui Moroianu, Tanase si Bociog. Prefectura a deschis si ea actiune tot in urma petitiei lui Moroianu. De ce nu si-a facut prefectura treaba sa se sesizeze de ilegalitate? Idem si in 2018. O frecati si va luati bani de la Cristi Radu si nu actionati decat cand nu aveti incotro.
1
0
Acriunea nu a fost castigata de consilierul Moroianu ci de Prefect. Actiunea consilierilor se pierdea din fasa si contesta toata HCL. Actiunea Prefectului anfoat punctuala si admisa asa cum am facut-o. Deci sa nu isi mai aroge merite necuvenite!
1
1
Aceasta taxa de promovare a turismului se incaseaza si in anul 2018. Functionarii Primariei Mangalia sunt instruiti sa nu elibereze agentior economici avizul sau autorizatia de functionare pana nu se plateste taxa respectiva. In plus, in anul 2018 ni s-a impus sa platim o taxa majorata pe terenurile din intravilan, pe motiv ca nu au constructie pe ele, chiar daca sunt drumuri de acces, unele deschise chiar circulatiei publice.
0
0
Bravo Nicu Moroianu ! Cineva trebuie sa opreasca hotia la Mangalia
3
0
Primaria Mangalia are datorii de 7 milioane euro la bugetul statului. Trebuie sa scoata banii de undeva, nu ?
1
0
Eu nu muncesc , sunt milog si am avut subventie la caldura iarna asta la 4 camere in valoare de 6000 de lei. Trebuie oare acum sa dau banii inapoi la aia care muncesc.
2
1
M..e radu , f multa m..e , cetatenii orasului mangalia doresc sa iti dea
12
1
Primarul - ii zice lumea Mincinosul - are majoritatea in consiliu. Daca avea intentii bune nu-l oprea nimic sa faca.
8
1
Sunt in greva fiscala, pentru ce sa mai platesc taxe ? Sa se duca dracnea in Elvetia cu concubina sa ii ia ceas de 70000 de euro ? Sa plateasca laudatorii si sa ii aduca in bucuresti pe banii mei ? Bah voi sunteti nebuni ? Pana nu publica statul, primariile pe ce ne cheltuie banii si cum, de la A la Z, sunt in greva fiscala, punct .
3
1
pai domnule primar, nu trebuia sa ajungeti sa respectati decizia instantei, ci trebuia sa nu incalcati legea, poate se depune si o plangere penala
12
0
Cum se face ca taxele nelegale din 2017 sunt in vigoare pentru 2018? Asta-i culmea aparatului juridic de la primaria Mangalia.Chiar asa de unde le dati inapoi ca ele au fost cuprinse in Bvc pe anul trecut, iar acum aveti nevoie de rectificare bugetara pentru restituiri, iar compensari nu se fac.Iar fuctionaresele de la taxe trimiteti-le intai sa faca scoala cei 7 ani de- acasa,apoi sa mai studieze in domeniu, ca in afara de a sta in vitrina nu sunt bune de nimic.Unul din cele mai slabe sectoare ale primariei.
7
0
Radu Cristian are intentii f bune dar nu are cu cine sa le puna in practica Sunt multi consilieri acolo care au interese personale,multe golanii
5
17
Banii inapoi, de unde? Din bugetul local, adica din banii nostri? Nu, tata, instanta sa dispuna obligarea functionarilor implicati vinovati sa plateasca cu bani si cu functia. Ei sunt pupatorii in cur si incompetentii care au semnat. Inspectori, sefi, directori toti cei care si-au pus semnaturile pe actele care au dus la o asemenea ilegalitate: financiarul, taxele si impozitele, secretara care a semnat HCL de legalitate, primarul, consilierii care au votat......
12
0
Asta cel.mai.praf primar
14
1
Constanta are aceste taxe si ? Aia fraieri si noi destepti?
0
2
Acest primar pamblicar nu a facut nimic in oras si acum face curatenie cu trei tiganci cu maturi cu crengi si asfalteaza cu o masina arunca asfalt aiurea fara sa faca o fundatie i se lasa asfaltul turnat si iese din perimetrul de latime standard a ras copacii si vegetatia a facut o aleeie un zid fara gust si mai nou prin fatza hotelelor baricade ca pe timpul razboiului decoratii florale deci primarul are vila la constanta moderna dar orasul unde este primar este de tip tiganesc chici nu are nici gust nici imaginatie in schimb este bun la adus moaste si concerte de rahat dute si lasane Raducule
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218