REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MANGALIA: VOR FI DEMOLATE ŞI ULTIMELE BARĂCI DE LA MARGINEA ORAŞULUI!

MANGALIA: VOR FI DEMOLATE ŞI ULTIMELE BARĂCI DE LA MARGINEA ORAŞULUI!

Replica API 18 octombrie 2018 | 00:51 651

S-a votat în Consiliu

S-a votat în Consiliu

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi, marți, în cadrul unei şedinţe extraordinare, au adoptat documentațiile tehnice privind demolarea ultimelor patru clădiri cu risc mare de prăbușire, situate la marginea cartierului de case al orașului. Primăria Mangalia a demarat acțiunea, în primăvara acestui an, când a fost demolată prima clădire, locuită în ultimii ani de persoane fără adăpost sau forme legale.

Încă de acum doi ani, primarul Radu Cristian a luat decizia demolării respectivelor construcții tip barăci, pentru igienizarea zonei. ”De-a lungul anilor, în acele barăci și-au găsit adăpost indivizi certați cu legea, cei mai mulți venind în orașul nostru din alte zone ale țării, special pentru comiterea de infracțiuni, pe litoral. Acum, avem documentația pentru a demola toate barăcile de la marginea cartierului de case (”Coloniști”). Cei care locuiesc acolo și au un loc de muncă, au actele în regulă și duc copiii la școală vor primi locuințe sociale în alte imobile ale municipalității. Ceilalți, însă, care au venit în Mangalia să fure și să spargă case, să se întoarcă de unde au venit”, a precizat primarul Radu Cristian. El a mai spus că în ultimii ani, s-au căutat numeroase soluții pentru integrarea locuitorilor din acea zonă, însă, fără rezultat. De aceea, s-a decis demolarea barăcilor și igienizarea zonei. Pe acel teren, Primăria intenționează să ridice locuințe sociale, cu fonduri UE. În aceeași ședință de CL, s-a mai adoptat și proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri europene. Proiectul prevede amenajarea falezei pe o distanță de aprox. 2,5 km, între Hotel Paradiso și plaja Adras.

Prin realizarea acestui proiect, se urmărește punerea în valoare a potențialului turistic, precum și dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Un alt proiect care vizează dezvoltarea segmentului turistic din zona de sud a litoralului, aprobat, de asemenea, de aleșii locali, se referă la stațiunea Neptun-Olimp. Conform documentului, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din cele două zone, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. Totodată, în ședința CL, a fost votat și proiectul cu finanțare europeană privind studiul de fezabilitate și documentațiile tehnice aferente, pentru extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public. Conform proiectului, actuala rețea de iluminat stradal va fi eficientizată și extinsă în toate zonele localității.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand demolati garajele din fata bisericii Sfantu Mina??? Vin turisti care sunt agresati de garajistii fara masini, muraturi si cacaturi acolo.Infectia si puroiul trebuie ras!!! E un loc de joaca in paragina acolo, copii pe ultimul loc!!! Ouneti gazon!!! Plantati pomi si bancute. Jegurile cu garaje ilegale sunt protejati??????
4
0
Cum are voie sa fie parcare pe trotuAr la hotel masaro? Manevre nu?
4
1
Cel mai bun primar al Mangaliei din toate timpurile Il vom alege pe viata
6
5
Daca le darama cuibul si pana construieste locuinte sociale unde ii cazeaza , la hotel?
1
5
O ideee foarte buna sa se duca de unde au venit ca gasesc de lucru In agricultura e nevoie de brate de munca
6
2
SOMALIA EUROPEI ROMANIA ADEVARATA E IN ARDEAL UNDE NU CONDUC HOTII DIN PSD !
2
4
care va sa zica jumatica ia deciziile si nu consiliul local dupa care se ascunde la greu,inseamna ca el a dispus plantarea de brazi si boscheti de jepi in sensul giratoriu asa ca sa nu vezi nimic cat despre ciori nu le poti strica cuibul inaintea iernii
5
0
De ce nu zici ca il dai lui georgescu
5
2
Curatenia de toamna. Bravo primarului! N-ai zice ca e de la PeNaLi. De obicei mai fac ceva treaba doar primarii PSD.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614