REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mangaliot căutat de autorităţile franceze pentru OMOR! Se ascundea la rude

Mangaliot căutat de autorităţile franceze pentru OMOR! Se ascundea la rude

Replica API 15 iulie 2017 | 00:00 248

Un bărbat din Mangalia, Ionuț Alexandru Frănțescu, urmărit internațional de autorităţile judiciare din Franța, pentru omor, a fost depistat de poliţiştii din Constanța. Activitatea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Mai exact, la data de 13 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 24 de ani, care era urmărit internaţional. Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În primăvară, Frănțescu se afla într-un cătun dintr-un orășel care aparține de Lille, unde a intrat într-o altercație cu un alt bărbat. S-a bătut cu acesta, totul terminându-se cu moartea bărbatului. Poliția franceză l-a dat în urmărire, iar acesta a fugit doar cu buletinul, ajungând în România. A stat ascuns pe la rudele sale din Mangalia, până a fost identificat pe baza unor informații furnizate autoritățiilor

Potrivit Codului Penal Francez, românul riscă până la 30 de ani de închisoare, acesta neavând antecedente penale nici în România, nici în Franța.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Curţii de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Franța. Curtea a decis arestarea preventivă pentru 15 zile. Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vindea droguri pentru Mustafa Tamer si Tanior individu fiind foarte periculos la fel ca lideri grupului infractional, cutitari camatari, traficanti de droguri, proxeneti
1
1
Situatia devine din ce in ce mai critica. In statiile de transport in comun de la gara , un grupt de tigani acosteaza persoane in ziua mare in vederea transportului ilegal cu masini neautorizate. Ameninta taximetristii , soferii de microbuze , afirma ca sunt trimisi chiar de politia rutiera sa se razbune pe transportatori ca nu dau spaga , cert este ca nu li se intampla nimic.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614