REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Manifestaţii în Franţa împotriva restricţiilor anti-coronavirus

Manifestaţii în Franţa împotriva restricţiilor anti-coronavirus

Replica API 26 iulie 2021 | 00:00 522

La Paris şi în alte oraşe din Franţa au avut loc sâmbătă proteste, oamenii contestând noile reglementări introduse pentru a limita pandemia de coronavirus, chiar dacă numărul cazurilor este în creştere, relatează DPA, citată de Agerpres. Imaginile transmise de televiziuni au arătat o prezenţă intensă a poliţiei pe străzile Parisului.

În capitală au avut loc ciocniri pe marginea protestului, reprimate cu gaze lacrimogene. Potrivit Reuters, poliţia a încercat să respingă demonstranţii în apropierea gării Saint-Lazare din capitală, după ce protestatarii au răsturnat o motocicletă a forţelor de ordine. De asemenea, ciocniri între poliţie şi demonstranţi au izbucnit şi pe artera Champs-Elysees, unde s-a tras cu gaze lacrimogene, iar traficul a fost oprit, au arătat imaginile televizate.

La un alt protest convocat de politicieni de extremă-dreapta în vestul Parisului, manifestanţii care se opun măsurilor anti-coronavirus au purtat bannere pe care scria "Opriţi dictatura".

În întreaga Franţă, au fost planificate proteste în oraşe precum Marsilia, Montpellier, Nantes şi Toulouse.

Vineri, Adunarea Naţională, camera inferioară a Parlamentului, a aprobat un proiect de lege care extinde cerinţa ca persoanele să demonstreze că au fost testate negativ pentru virus, că au fost vaccinate sau că s-au recuperat pentru a avea acces în anumite locuri. Legiuitorii au aprobat, de asemenea, vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

În continuare, reglementările trebuie să fie aprobate de Senat, camera superioară a parlamentului.

Astfel, începând cu luna august, oamenii vor trebui să dovedească faptul că au fost vaccinaţi, că au fost testaţi negativ sau că s-au vindecat de COVID-19 pentru a putea lua trenuri pe distanţe lungi sau pentru a intra în baruri, restaurante şi centre comerciale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367