REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MApN se JUDECĂ cu Primăria MURFATLAR pentru o platformă de gunoi

MApN se JUDECĂ cu Primăria MURFATLAR pentru o platformă de gunoi

Replica API 19 septembrie 2020 | 22:08 2493

Ministerul Apărării Naționale a dat în judecată Primăria Murfatlar pentru a elibera un spațiu din apropierea unității militare 01378 Murfatlar ce este ocupat abuziv. Mai exact, mărul discordiei ar fi o platformă de gunoi lipită de gardul unității.

Pe rolul Judecătoriei Constanța s-a aflat soluționarea cererii având ca obiect o revendicare imobiliară, cerere formulată de către Ministerul Apărării Naționale U.M. 01378 Murfatlar în contradictoriu cu orașul Mulfatlar, prin primar. Mai exact, Unitatea Militară a dorit să intre în deplină posesie și administrare a porțiunii de 25 m.p. din terenul proprietate publică a statului aflat în administrarea M.A p.N., cazarma 3336, respectiv să lase terenul liber de orice sarcini și să îl aducă la starea inițială prin dezafectarea și mutarea platformei de gunoi amplasată pe teren. Aceștia au demonstrat că terenul este organizat pe mai multe incinte, între care și incinta 1, iar urmare a controalelor efectuate, s-a constatat că pe acest teren primăria a amplasat o ghenă de gunoi, ocupând astfel fără titlu o suprafață de teren de 25 m.p.

Unitatea Militară vrea desființarea ghenei. Primăria nu dă doi bani

Ministerul Apărării Naționale U.M. 01378 Murfatlar a solicitat primăriei dezafectarea și mutarea platformei de gunoi, amplasată pe colțul de Sud- Est al cazărmii, însă acesta nu a dat curs solicitării, astfel fiindu-i în prezent inaccesibil atributul dispoziției cu privire la acest bun imobil.

A mai arătat că pentru stabilirea contravalorii folosinței terenului proprietate publică a statului s-a efectuat raportul de evaluare din care a rezultat că, raportat la suprafața de teren ocupată, se percepe o chirie de 2,08 lei/mp/lună în acea zonă, respectiv 41,6 lei/lună, iar pentru perioada decembrie 2017 - septembrie 2018 primăria trebuie să datoreze suma de 416 lei. Trebuie să menționăm faptul că proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul.

Primăria nu deține niciun act

Primăria Murfatlar nu deține un titlu de proprietate valabil de care să se prevaleze pentru justificarea calității sale de proprietar, atât timp cât intabularea dreptului de proprietate în cartea funciară s-a efectuat în favoarea Statului Român.

Ce a hotărât instanța?

Instanța a admis cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de Ministerul Apărării Naționale prin U.M. 01783 Murfatlar, în contradictoriu cu orașul Murfatlar, prin primar. Astfel, instanța a decis obligarea Primăriei Murfatlar să lase în deplină proprietate și liniștită posesie, în domeniul public al Statului Român și în administrarea unității militare, imobilul teren intravilan în suprafață totală de 9.000 m.p. din acte și 2.963 m.p. din măsurători, situat în localitatea Murfatlar.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HashTag: FaraPenali !!! La Germania cu voi
4
0
Nu mai vorbiti prostii, eu vreau terenul MAPN sa fac zona industriala si sa imi fac fabrica. Si mai pun si eu niste vie ca sa duc renumele Murfatlarului mai departe si sa ii dau lui Saghiu un pahar de vin pentru masina cea noua din campania 2016. Prietenii stiu de ce
5
0
Toti cacatii candidati la primarie vor terenul MApN sa isi faca vile pe el. Jegosilor, o sa va dau la DNA. Dupa tot ce mi-ati facut
6
0
Draga Diana, MAI nu este acronimul Min Apararii Nationale! Dar lasa asa...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367