REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

„Maratonul Nisipului”, câştigat de basarabeanul Ghenadie Timbalist şi Nicoleta Ciortan

„Maratonul Nisipului”, câştigat de basarabeanul Ghenadie Timbalist şi Nicoleta Ciortan

Replica API 28 martie 2016 | 22:17 326

Fondurile merg către Secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi

Fondurile merg către Secţia de Terapie Intensivă Nou Născuţi

Staţiunea Mamaia a adunat duminică, 27 martie 2016, peste 700 de sportivi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la „Maratonul nisipului”, singura competiţie de acest gen din Europa care se desfăşoară integral pe nisip. Cursa de 42 de kilometri a fost câştigată, la băieţi, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la fete, de Nicoleta Ciortan. La semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost, la băieţi, Vitalie Gheorghiţă (tot din Republica Moldova), iar la fete, Magdalena Maria Veliscu.

Proiectul internaţional „Maratonul Nisipului”, ajuns la a treia ediţie, reprezintă şi o metoda inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional, staţiunea Mamaia fiind deja consacrată pe harta mondială a maratoanelor. Evenimentul sportiv, care a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi cursa de 1 km adresată copiilor şi părinţilor, a fost organizat de Asociaţia Sportivă „SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Câştigători - Cursa de 10 kilometri

La categoria băieţi, cursa de 10 km a fost câştigată de Maxim Răileanu, care a înregistrat un timp excelent: 36 de minute şi 53 secunde. Locul secund a fost ocupat de Cătălin Jitcovici (care a trecut linia de finish după trei secunde faţă de câştigător), iar locul al treilea de Dumitru Nicolaev. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, Alexandra-Cristiana Ghiţă a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 41 de minute şi 59 de secunde, locul II a fost obţinut de Denisa Ştirbescu, iar locul III, de Ana-Maria Muscă.

Câştigători - Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua cea mai dificilă proba din cadrul evenimentului, a fost câşgat, la categoria băieţi, de Vitalie Gheorghiţă din Republica Moldova, care a înregistrat un timp 1 oră 14 minute şi 43 de secunde, locul II a fost ocupat de Mihail Bizniuc (la sub o secundă faţă de câştigator), iar locul al treilea, de Nicolae Bălan. La categoria fete, cursa a fost câştigată detaşat de Magdalena Maria Veliscu, care a încheiat cursa într-o ora 33 de minute şi 21 de secunde, Teodora Antonia Maris s-a clasat pe locul al doilea, iar Irina Matcovschi a completat podiumul.

Câştigatori - Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieţi, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), după 2 ore 36 minute şi 2 secunde. Pe locul II s-a situat Cătălin Atanasoaei (după un minut fata de primul loc), iar Liviu Croitoru a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câştigat, şi în acest an, de Nioleta Ciortan, care a terminat cursa în 3 ore 17 minute şi 18 secunde, locul secund – Mara Moroşan, locul al treilea – Diana-Marcela Vlad.

De asemenea, cursa „Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 250 de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din staţiunea Mamaia. Primele cinci echipe au fost premiate cu diplome, cupe şi premii în produse. Totodata, câştigătorii de la cele trei probe competitive au primit premii substanţiale în bani şi echipamente. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 26.600 de lei.

Au alergat pentru o cauză nobilă

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social „Dăruieşte primul zâmbet”, iniţiat de Asociaţia Dăruieşte Aripi.

„Prezenta masiva de la aceasta editie a Maratonului Nisipului a depasit asteptarile noastre si ne confirma interesul crescut al sportivilor amatori si profesionisti pentru alergarea pe nisip. Toata lumea s-a simtit bine, am alergat, ne-am distrat, am ras si asta conteaza cel mai mult: sportul sa fie o distractie pentru oameni, nu un chin. Este imbucurator pentru noi ca şi in acest an au participat multi sportivi din strainatate şi am demonstrat ca statiunea Mamaia poate fi promovata la nivel international şi prin intermediul evenimentelor sportive”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “Sanasport”, co-organizator al evenimentului international Maratonul Nisipului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218