Marcel Ciolacu a trimis propuneri pentru comisarul european din partea României
Marcel Ciolacu a trimis propuneri pentru comisarul european din partea României
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPremierul Marcel Ciolacu a trimis, luni, propunerile de comisar european din partea României. Imediat după ședința de Guvern, Marcel Ciolacu a avut o ședință online cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Conform surselor guvernamentale, Roxana Mînzatu este mare favorită pentru a deveni noul comisar european din partea României, dar premierul Marcel Ciolacu a pregătit și alte nume de rezervă, în caz că aceasta va fi refuzată.
Premierul Marcel Ciolacu, Roxana Mînzatu și Ursula von der Leyen au avut o întrevedere online, care se va desfășura sub forma unui interviu pentru comisarul propus de România.
Pe data de 11 septembrie, Ursula von der Leyen va anunța componența noii Comisii Europene.
Cine este Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu este membru PSD. Licențiată în științe politice în limba engleză la Universitatea București, ea este specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, ea fiind timp de mai mulți ani consultant în domeniu și manager de proiecte. Fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene, Roxana Mînzatu a ocupat în 2015 funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene si ulterior a devenit președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
O altă variantă este vicepreședintele PE, Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a fost prima variantă discutată cu șefa Comisiei Europene. El a fost ales în această sesiune vicepreședinte al Parlamentului European și este bine poziționat pentru a intra în executivul comunitar.
Cum se alege comisarul european
Comisia Europeană este ramura executivă a Uniunii Europene și este compusă din 27 de comisari – câte unul din fiecare stat membru al UE.
Consiliul Uniunii Europene, de comun acord cu președintele ales al Comisiei, adoptă o listă de comisari desemnați pe baza sugestiilor primite din partea statelor membre ale UE.
Fiecare candidat pentru postul de comisar este apoi audiat de membrii comisiei parlamentare din domeniul de care ar urma să răspundă. După care, membrii comisiei parlamentare decid dacă acesta este sau nu potrivit pentru postul respectiv, scrie stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News