REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marcel Ciolacu anunţă că PSD ar putea ataca la CCR noua propunere a lui Iohannis

Marcel Ciolacu anunţă că PSD ar putea ataca la CCR noua propunere a lui Iohannis

Replica API 26 februarie 2020 | 00:11 205

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că social-democraţii vor analiza posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a propunerii făcute de preşedintele Iohannis: Florin Cîţu - candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Este posibil. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia preşedintelui riscă să cadă sub incidenţa deciziei de luni a Curţii Constituţionale, care a stabilit că nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru a generat un conflict juridic de natură constituţională cu Parlamentul.

"Curtea a constatat, în esență, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern", se arată în comunicatul CCR de luni.

Decizia CCR se bate cap în cap cu istoricul recent al ministrului interimar al Finanţelor. Florin Cîţu este printre miniştrii avizaţi negativ de comisiile de specialitate din Parlament atât la prima numire, cât şi la audierile miniştrilor propuşi în cabinetul Orban II.

Mai mult, Senatul a adoptat pe 9 decembrie 2019 o moţiune simplă împotriva ministrului Cîţu, fapt care întăreşte ideea că acesta nu poate forma o majoritate în Parlament, deci desemnarea sa încalcă decizia CCR, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cioara asta borata se baga in seama ca chilotii in cur. Tara arde si jegosul asta de la PSD vrra sa puna mana pe ciolan..mai e de furat. M-ai bine.pune mana pe ciolanul meu. Nu e afumat..are doar bile..stiulete de porumb e. Ordinarilor
0
0
Asta de jos : muie lui mata!
2
2
MUIE PSD!!! MUIE SUSTINATORILOR PSD!!!
1
6
Asta chiar nu mai are discernamant.
4
1
"roman" ca Maus Plavanis sa aprobi ca ministru de finante si sa numesti ca prim-ministru un unul dovedit ca a s-a ocupat cu atac speculativ la leu, moneda nationala. In orice alt stat din lume, n-ar mai fi calcat pe langa nicio institutie publica. Iar in unele chiar, il duceau in fata plutonului de executie. Iar tu il pui prim-ministru.
10
8
Protejeaza ti familia de coronavirus. Inchide televizorul ala!
3
3
Tot psd-ul ne scoate din foame...
8
10
Holera galbena il vrea in locul somerului prim ministru pe balbaitul care facea atacuri speculative asupra leului si a fost dat afara de la Banca Nationala. Tineti-o tot asa si veti avea soarta PNTCD
13
4
Ataca la ccr ca acolo sunt oameni psd
9
10
Cu ce se ocupa politrucii astia, din toate partidele. Talharii care fac afaceri cu mafiile.
13
4
Foarte bine faceti. Romanii adevarati va sustin demersurile impotriva dictaturii pe care o vrea plavanul.
13
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614