REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marcel Ciolacu: 'Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate'

Marcel Ciolacu: 'Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate'

Replica API 25 ianuarie 2022 | 00:04 806

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că, şa 163 de ani de la Unirea Principatelor, ”românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate”. ”Dezbinarea nu ne va salva în aceste momente dificile”, a transmis liderul PSD.

”La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi de stabilitate! Românii au nevoie de fapte şi decizii corecte care să demonstreze că le suntem alături”, a transmis, luni, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD afirmă că ”dezbinarea nu ne va salva în aceste momente dificile”.

”Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate, ci tocmai idealurile care i-au animat pe unioniştii de la 1859 şi care încă îi mai animă pe români! La mulţi ani, dragi români”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

În toamna anului 1859, în urma alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească, diplomaţii români ai acelor timpuri au obţinut, prin eforturi intense şi demersuri profesioniste abile, recunoaşterea dublei alegeri, chiar dacă avea un caracter excepţional, fiind valabilă exclusiv pe durata domniei lui Cuza. Doi ani mai târziu, unirea politică şi administrativă deplină a ţării era, de asemenea, recunoscută la nivel internaţional, iar la 22 ianuarie 1862, sub conducerea prim-ministrului de orientare conservatoare Barbu Catargiu, fiind format primul guvern al României moderne.

”Realizarea recunoaşterii internaţionale a dublei alegeri a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi desăvârşirea Unirii Principatelor au reprezentat astfel primele mari demersuri reuşite ale diplomaţiei româneşti moderne, iar în acest scop au fost trimişi reprezentanţi diplomatici însărcinaţi cu această misiune la Constantinopol, Paris şi în alte capitale europene importante. Scriitorul, omul politic şi diplomatul Vasile Alecsandri (1821-1890) a fost printre cei mai importanţi şi activi dintre aceştia”, a transmis MInisterul Afacerilor Externe, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateti urgent certificatul verde care nu are nicio valoare... doar sa discrimineze si sa distruga economia si asa facuta praf. V-a spus-o clar si O.M.S. dar se pare ca voi tineti cont de recomandari doar cand va convine. Atunci si noi vom vota in consecinta... cum nu va va conveni! Si veti ajunge cu totii in puscarii... la izolare... ca sa nu va inbolnaviti de la nevaccinati.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367