REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marcel Ciolacu: Guvernul PNL s-a împrumutat într-o săptămână cât un împrumut de la FMI în anii 2000!

Marcel Ciolacu: Guvernul PNL s-a împrumutat într-o săptămână cât un împrumut de la FMI în anii 2000!

Replica API 14 ianuarie 2020 | 02:29 550

sursa foto: Guvern

Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul Orban s-a împrumutat, doar în această săptămână cu suma de 1,6 miliarde de lei, cât era echivalentul valorii unui împrumut de la FMI la nivelul anului 2000. Liderul interimar al PSD a acuzat că acești bani ar merge către clientela de partid, scrie stiripesurse.ro

„Doar în această săptămână, Guvernul PNL s-a împrumutat 1,6 miliarde lei, aproximativ 340 milioane euro. Cât un împrumut de la FMI în anii 2000! Bani care merg către clientela de partid! Pentru câ nu sunt nici la marea infrastructură, pe care au subfinanțat-o, nici în educație sau în sănătate, de unde au tăiat masiv, nici în vreo măsură menită să crească nivelului de trai al românilor! Pentru români au un singur lucru: vor să crească... vârsta de pensionare!”, a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

Ministerul Finanţelor Publice vrea sa atragă în ianuarie împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

Banii sunt folosiţi pentru refinanţarea datoriei publice şi finanţarea deficitului bugetului de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti mari jigodii.Pentru nenorocirile lasate de psd nu exista alta solutie.sivoi daca nu erati schimbati procedati la fel.
0
0
Pentru dobitocul de la 13 34 bai vita hastagista daca dai scutiri nu- ti mai vin banii la buget dar trebuie sa platesti salarii pensii imprumuturi banci sau cele externe etc Asa ca degeaba jignesti lumea esti prea prost ca sa-ti mai explic ce si cum ,poti sa ai zeci de facultati si masterate ,daca nu ai nici macar cei 7 ani de acasa.Mai vita asa de la mine pentru un dobitoc ca tine, inaintea lui b si p se scrie cu m nu cu n exceptie Istanbul
1
0
Ciolacu,frate cu HAYSSAM!erai agent bre' nea Marcele?ca te scapam daca e asa...dar nu erai bre' erai cu ei si acum ce vrei?sa iti dam cheile de la trezorerie?sau sa mai stam fara VIZE DE U.S.A. cativa zeci de ani nu?IESI IN MORTII MATII
1
1
Tu ai scris despre scutiri,daca ai informatii spune despre cheltuieli pentru ca nu au luat P.N.Listi bani inprumut pentru scutiri,astea se fac din pix macar atat stie si un prost ca tine,asa ca spune unde s-au dus bani inprumutati de P.N.Listi,daca stii,pentru ca alt fel comentezi ca un analfabet funtional adica spui mereu lucruri care sunt pe langa subiect.
1
1
zbiara un postac pe aici ca visteria este goala ,bai lepra galbena abia a dat guvernul diariei galbene scutiri de taxe si impozite la multinationale ALRO,PETROM,SIDEX,DACIA 330 milioane euro ajutor ca sa nu plateasca scumpirea curentului electric de la 1 ian 2020.Haiducia pe invers este cool, ciuma rosie naspa.Certificatele de emisii CO2 sunt platite de noi, multinationalele sunt scutite si sunt in valoare de 500 milioane euro !Aproape un milard cadou facut de PNL multinatioalelor UITE de ce se imprumuta Catu .Bai dar prosti sunteti ,ce noi nu avem acces la informatii ?
2
1
NOI VREM : Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
2
0
Cine plm este Ciolacu si cum are tupeul sa mai vorbeasca dupa dezastrul lasat de psd?
1
1
daca ciuma pesedee a lasat visteria goala
1
2
Nu este nevoie de imprumuturi. Anulati toate pensiile speciale, reduceti salariile si pensiile nesimtite, desfiintati organismele bugetare care nu isi au rostul.
4
0
Asa a procedat tot timpul psd. Nu zic ca pnl-istii sunt fete mari, dar ce sa faci dupa ce a trecut psd-ul pe la guvernare. Apropo, oare de ce l-a dat psd-ul pe Catu in judecata cand a facut afirmatii despre ei? Din pacate, noi contribuabili platim toate esecurile guvernelor. Ei vin isi fac treaba lor si apoi se arata reciproc cu degetul. Mare curva-i politica asta!
5
1
Nu mai inteleg nimic.
0
0
trebuie sa plateasca ce a promis pesedeul. este an electoral.
9
4
Incep sa-l reevaluez pe Teodorovici. Credeam inainte ca nea Catzu are solutii pentru a nu ne mai imprumuta dar vad ca vrea sa ne aduca FMI in tara. Daca o tine tot asa vin aia. Scuza cu mostenirea nashpa de la PSD nu mai e valabila acum.
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218