REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Marcel Ciolacu îl somează pe Ludovic Orban să spună dacă se impune amânarea alegerilor

Marcel Ciolacu îl somează pe Ludovic Orban să spună dacă se impune amânarea alegerilor

Replica API 27 iulie 2020 | 00:00 1039

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îl somează pe premierul Ludovic Orban să spună urgent dacă se impune amânarea alegerilor în contextul actualelor date epidemiologice. Social democrații cer totodată și un anunț ferm privind posibilitatea deschiderii școlilor din septembrie.

"Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.

"Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte, care este situația epidemiologică și care este perspectiva. Se deschid sau nu școlile?! Se fac sau nu alegeri?! Sănătatea românilor și soarta copiilor noștri nu pot fi tranzacționate electoral", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, potrivit digi24.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul nu a luat încă în calcul amânarea alegerilor locale programate pe 27 septembrie. Premierul a precizat că se poate organiza scrutinul electoral astfel încât să nu existe riscul de transmite a virusului.

„Deocamdată nu am intenția de a amâna alegerile. Preocuparea noastră este să ne mobilizăm pentru a opri răspândirea epidemiei. Este prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în camapanie și în organizarea votului.

Conform calendarului alegerilor locale, campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7:00. Scrutinul pentru alegerea primarilor și a autorităților locale și județene va avea loc pe 27 septembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine pe cine someaza ?! Incredibil, cat tupeu si aroganta are blanosul asta, ciumatul asta, INTERIMARUL asta, urmasul lui dragnea puscariasul. Voi sunteti inconstieni, mai sigur incompetenti, depasiti de situatie, rupti de realitate. Atat puteti, astea va sunt limitele: numai populisme, latrati continuu... precum moara hodorogita. Ne-am saturat, nu va mai suportam. Plecati ciumatilor, latrailor, grobienilor! SICTIR !
3
0
s-o somezi pe ma-ta
2
0
idioti guvernanti avem de 30 de ani incoace. mai cretinilor, poporul conteaza mai mult decat alegerile voastre de rahat. protejati poporul, lasati alegerile
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369