REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marcel Ciolacu își anunță DEMISIA din Camera Deputaților

Marcel Ciolacu își anunță DEMISIA din Camera Deputaților

Replica API 24 noiembrie 2020 | 23:52 2206

Marcel Ciolacu a decis să demisioneze din postura de deputat înainte de încheierea actualului mandat! Motivul: liderul PSD nu dorește să beneficieze de pensia specială care li se acordă parlamentarilor. Ciolacu spune că va demisiona în ultima zi de mandat.

Marcel Ciolacu

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar.

În mandatul meu, PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!

#FărăPrivilegii”, e mesajul președintelui Camerei Deputaților, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dle ar fi indicat ca dta sa stapanesti notiunile de ONOARE SI DECENTA, ambele ii sunt paralele
1
0
Marsh tizganu dracu , marsh la sintesti la ars cauciucuri
3
0
Mai intai trebuia sa votati tu si colegi tai din PSD legea pensiilor speciale pentru ca sa fie valabil ce spui caci asa cum este legea acum faptul ca demisionezi tu sau alt parlamentar este egal cu zero tot primesti pensie speciala,deci gargara ieftina.
6
0
La articolul cu PLUS nu se pot face comentarii dar la PSD da. PLUS Constanta a a facut numai magarii a indepartat oamenii de la Mangalia care aduceau sute de voturi si USR nu a intrat in CL din cauza lor. Le mai trebuiau 41 de voturi
1
0
Un handicapat,cand ati fost voi la guvernare de e nu ati votat legea,ca sa nu pierdeti votuturi.Nu va mai crede nimeni hotilor ati nenorocit tara asta cu PSD-ul de doi bani.
4
1
nu ati renuntat definitive la pensile special pe care le primit pentru mandatele anterioare. si de ce ati fizat la 7000 lei plfonul?? pentru ca pensile voastre, ale parlamentarilor sunt sub acest plafon. v-ati agatar de pensile de serviciu ale militarilor si magistratlor, ca sa scapati. rusine.
6
0
Prafuri ieftine! Nu stiu ce sa mai inventeze.Toti sunt mincinosi.Daca vroiau le anulau de mult.
7
0
Bravo d-le Ciolacu! Este un gest de onoare si DECENTA, da. De mare DECENTA! Bravoo.......Este un exemplu de urmat de toti parlamentarii.
6
11
ce penibil.A auzit ca toti parlamentarii usr demisioneaza maine, hop si toparlanul...
13
4
Foarte bine faci,ramane mai mult pentru mine,iar cu anulatul nu prinzi tu in viata asta.Iar daca insisti ajugi mecanic auto laga Dragnea!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614