Marcel Ciolacu, mesaj la moment aniversar: „Statul român nu ar fi existat fără evrei“
Marcel Ciolacu, mesaj la moment aniversar: „Statul român nu ar fi existat fără evrei“
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin Pinterest„Statul român modern nu ar fi existat în forma sa actuală fără contribuția comunității evreiești”, a spus Marcel Ciolacu, cu ocazia evenimentului dedicat celebrării a 145 de ani de la acordarea cetățeniei române evreilor, evidențiind rolul esențial pe care evreii l-au avut în construirea României.
„Statul român modern nu ar fi existat în forma sa actuală fără contribuția civică, economică, științifică și culturală a membrilor comunității evreiești”, a declarat Ciolacu, subliniind importanța contribuției acestei comunități la dezvoltarea statului român modern.
În discursul său, premierul a amintit că membrii comunității evreiești au luptat pe front pentru România în timpul Războiului de Independență și al Primului Război Mondial, chiar și atunci când nu erau recunoscuți ca cetățeni. El a subliniat că „încetățenirea primului evreu are o valoare simbolică importantă”, marcând începutul recunoașterii oficiale a contribuției lor.
Ciolacu a subliniat și parteneriatul solid dintre România și Israel, afirmând că „cooperarea noastră desfășurându-se cu succes în diferite domenii de interes comun”. Premierul a reiterat sprijinul României pentru poporul israelian în contextul crizei din Orientul Mijlociu și a condamnat atacurile teroriste din 7 octombrie.
„România va continua să pledeze pentru eliberarea imediată și fără precondiții a tuturor ostaticilor ținuți captivi de Hamas”, a adăugat Ciolacu. De asemenea, el a mulțumit Statului Israel pentru sprijinul acordat în evacuarea copiilor palestinieni care ajung în România pentru tratament medical.
În final, premierul a reafirmat angajamentul Guvernului României de a combate antisemitismul și de a promova educația cu privire la contribuția comunității evreiești.
Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de Orchestra Filarmonicii din Israel, sub bagheta dirijorului Zubin Mehta, scrie stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News