REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Replica API 10 august 2020 | 00:00 1053

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții au făcut 6 greșeli prin care au agravat efectele generate de COVID-19. Ciolacu spune că este „primul pas” spre moțiunea de cenzură, scrie stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu

Iată postarea integrală a lui Marcel Ciolacu:

„Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control! Datele ultimelor săptămâni arată că au eșuat în gestionarea pandemiei! Au eșuat în relansarea economiei! Au eșuat în îndeplinirea tuturor promisiunilor făcute față de români!

Acestea sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de funcții pentru rude și clientela de partid.

Toate acțiunilor lor, toate furturile, toate numirile politice făcute în defavoarea specialiștilor, a profesioniștilor, toate acestea au condus la situația în care astăzi se află România. O țară în derivă, condusă de un guvern cu ZERO credibilitate, pe care nici proprii miniștri nu îl mai crede. Un haos total, provocat de coafeze, verișoare și alte neamuri, numite să gestioneze o situație epidemiologică gravă.

România nu mai poate continua așa! Nu vom permite ca România să se prăbușească sub povara incompetenței și hoției liberale!

Am anunțat deja decizia Partidului Social Democrat de a depune moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas și prezentăm CARTEA NEAGRĂ A GUVERNĂRII LIBERALE, suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece.

Documentul, elaborat de specialiștii PSD din Departamentele partidului, parlamentari și europarlamentari, va sta la baza moțiunii de cenzură.

Oricât de mult încearcă să arunce vina pe alții, realitatea este una simplă și extrem de clară: Guvernul, girat de Președintele Iohannis, a minimalizat pericolul pentru că doreau cu orice preț alegeri anticipate, nu s-a consultat cu nimeni și a luat numai măsuri ce s-au dovedit a fi dezastruoase.

Iată doar 6 dintre erorile Guvernului PNL și ale președintelui Iohannis. Aceste erori au agravat criza generată de COVID-19. În loc să o limiteze, așa cum ar fi făcut orice guvern responsabil, interesat de sănătatea și soarta propriilor cetățeni.

I. – Mesajul inițial privitor la pandemie a făcut ca foarte mulți români să nu ia în serios necesitatea protejării și să nu creadă în existența virusului. Pe 27 februarie, Președintele Klaus Iohannis scrie pe Facebook despre virus că “Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.” Așa a început gestionarea epidemiei în România.

II. – Incapacitatea de a realiza o testare masivă de la început, lipsa unor măsuri clare de prevenție și carantină de la început, precum și absența anchetelor epidemiologice. Rezultatele se văd foarte clar în cifrele comunicate acum de autorități.

III. – Exemplele negative prezentate de la vârful statului, reguli încălcate grosolan chiar de cei care le-au impus: petrecerea premierului Orban de la Palatul Victoria cu miniștrii, petrecerea privată organizată de europarlamentarul Rareș Bogdan sau ședințele de partid fără respectarea normelor organizate de ministru mediului, Costel Alexe. Fiecare dintre românii care i-au privit în adevărata lor splendoare a fost îndreptățit să pună la îndoială corectitudinea și necesitatea măsurilor de protecție.

IV. – Scandalul de corupție de la UNIFARM, care a adâncit sentimentul că această criză a fost folosită pentru îmbogățirea unor apropiați ai actualilor guvernanți. Lipsa de răspunsuri publice, ancheta blocată a ministrului Sănătății, secretizarea contractelor, dar și măștile / echipamentele de protecție neconforme din spitale au generat și ele neîncredere și suspiciuni în rândul populației.

V. – Vidul legislativ succesiv, atât între starea de urgență și cea de alertă, cât și, mai apoi, privind normele de protecție medicală și de impunere a carantinei. Gafele comunicaționale repetate privind numărul de îmbolnăviri. Toate acestea au adâncit lipsa de încredere în rândul populației. Românii s-au convins treptat că autoritățile sunt incapabile să gestioneze situația sanitară și că reprezentanții guvernului nu știu ce au de făcut în actualul context.

VI. – Întârzierea inexplicabilă a realizării unui plan de relansare economică. O eroare ce va avea consecințe extrem de grave pe termen lung, o eroare care ne poate arunca cu 10 ani în urmă, într-o criză mai gravă decât cea din 2009-2010. Lansarea unui așa-zis program pe o terasă, într-un restaurant, a avut un impact negativ puternic asupra mediului de afaceri autohton. Antreprenorii au înțeles mesajul guvernamental: sunt singuri în fața crizei. De la Guvern vor vedea doar măsuri pe hârtie, fără surse concrete de finanțare, fără termene clare.

Pentru toate aceste motive Guvernul PNL trebuie să plece!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine esti ANONIMULE, INTERIMARULE ?? Mai bine pregateste congresul vostru, al hotilor, mincinosilor si PENALILOR, al TRADATORILOR si LATRAILOR. Daa...
8
1
la putere mai eram 5 mil.de locuitori toata romania
6
0
1. anticipate in loc de pregatire pt alegeri 2. demisia ministrului fugar al sanatatii 3. imbolnavirea a 10.000 de cadre medicale din lipsa de echipament 4. loc fruntas in Europa la mia de locuitori 5. intrarea in tara a un milion si jumatate de diasporezi fara analiza anticovid 6, plimbarea dute vino a sparabghelezilor in plina situatie de urgentan 7. chefurile date de orban si gasca in stare de urgenta 7. inmormantarile la romani cu 5 insi la clanuri cu 50 paziti de politie si lista continua
1
7
Hotul striga hotii!!! Toti sunteti niste rahati cu ochi, indiferent de partid!
5
1
explica ciolacule cum de a crescut ca fat frumos rata imbolnavirilor dupa ce pesedeua si cecereaua condusa de securisti "atotstiutori" a dat drumul covidatilor in lume??? cine.i de vina?nu pesedeua,inteligentule? dar cum ne imprumutam ca sa platim pensii speciale demsecuristi si judecatori,dem18 Ori mai mari decit meritau,cine a facut si asta oare? dar salarii grase de bugetari trintori,dar,dar????
7
0
mananci kakat bot inblanit
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920