REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marcel Vela a cerut Jandarmeriei să retragă toate propunerile făcute la legea privind manifestările publice

Marcel Vela a cerut Jandarmeriei să retragă toate propunerile făcute la legea privind manifestările publice

Replica API 5 iunie 2020 | 00:16 1432

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a cerut Jandarmeriei să retragă toate propunerile făcute la legea privind manifestările publice. Vela a spus că respectivele propuneri nu sunt asumate nici de MAI şi nici de Guvern și că Jandarmeria nu are niciun fel de atribuții în inițierea proiectelor de legi.

Marcel Vela

„Aceste propuneri nu sunt asumate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi nici la nivelul Guvernului României. Jandarmeria Română nu are atribuţii de a iniţia proiecte de legi, documentul expus nu este un document al MAI”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a spus că va milita în continuare pentru dreptul la exprimare şi libera opinie o oricărui cetăţean.

„Este un document de lucru, iniţiat de parlamentari, cu unele propuneri tehnice pe care Jandarmeria le-a adus în atenţie atunci când s-a pus în dezbaterea participanţilor în cadrul unei întâlniri informale. Am dispus Jandarmeriei Române să retragă toate punctele de vedere avansate la aceste discuţii informale”, a declarat Marcel Vela.

Jandarmeria a întocmit un document denumit „Lege privind manifestările publice”, care aduce o serie de prevederi controversate în domeniul organizării de proteste publice. Printre prevederi, se numără interdicția manifestanților de a perturba activitatea instituțiilor publice sau aceea de a scanda lozinci jignitoare ori vulgare, inclusiv pe rețelele sociale. Protestatarii riscă amenzi de 5.000 de lei.

Cum a explicat șeful Jandarmeriei propunerile controversate: Nu putem să exagerăm în exercitarea unui drept

De asemenea, dacă ar fi aprobat în această formă, manifestanții nu ar mai avea voie să-și acopere figurile cu măști sau eșarfe.

Una dintre propuneri vizează interzicerea manifestărilor publice prin care se urmăreşte „defăimarea ţării şi a naţiunii, afectarea caracterului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil al statului român, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

Șeful Jandarmeriei spune că propunerile instituției pe care o conduce sunt în sensul unui echilibru, care trebuie să prevaleze. Nu putem să exagerăm în exercitarea unui drept, a arătat Bogdan Enescu.

Propunerile Jandarmeriei nu sunt însă asumate nici de MAI, nici de Guvern, a declarat secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

Secretarul de stat a declarat că a vorbit cu șeful Jandarmeriei despre rezultatele dezbaterii pe care a avut-o și i-a transmis instituțional un punct de vedere „pe care dumnealui cred că l-a înțeles”, a spus Bogdan Despescu, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
babalaule, nu cointeaza, bataia este rupta din Rai. Uita-te ce a scris 6 iun 05:06 si dupa aia sa te vad daca i-o mai sugi lui Vela, zdreanta alogena ce esti, nu te-ar mai prinde ziua de maine in viata!!!
3
0
Sa nu uitam totusi ca jandarmeria este fosta arma trupe de securitate si apucaturile astea se uita greu, eu il sustin pe Vela de data asta
1
3
care vor sa dea cu gaze in oameni pasnici fara sa intre la parnaie ! Si muie postacilor pesedei cu mult cacat !!!
1
4
Dar cu adunarile publice din tinutul secuiesc unde se da foc steagului Romaniei ce faceti? Vi se pare normal? Sunteti niste vanzatori de tara, niste nenorociti care va imbogatiti pe spinarea noastra. Jandarmeria este o institutie militara. Cine o conduce? Cine da ordinele de interventie si cu cd scop? Ajung la concluzia ca nu ei au fost de vina pe 10 august. O sa iesim iar in strada si sper ca de data asta sa nu mai stea in fata noastra cand venim dupa voi ...
6
2
Vela ai pierdut votul jandarmeriei , daca-i dai la oparte o sa o prinzi in brate !
5
2
stati,stati,stati,sa gandim putin la rece...deeeeci...MUIE VELAAAA
5
2
fututi dumnezeul ma-tii aia oligofrena care te-a cata. sa-i dai respect lu ma-ta si tac-tu la mormant!!! Pt tine si plavanul de la Cotroceni... gloante fara numar pana ajungeti sita!!!
4
8
Sa imi sugi pula la greu.SUNT CEA MAI MARE ZDREANTA DINTRE JOHANNISORBANBOGDANSIALTEZDRENTEPENELISTE
2
10
Felicitari domnule Comandant al Jandarmeriei Romane pentru curajul tau. Asa e cand stai fata in fata cu doua clone retardate Vela si Despescu. Traiasca Jandarmeria Romana in frunte cu Jandarmeria din Constanta !
12
3
Plavan este raicatul care te ca facut Cel de la Cotroceni este Presedintele romanilor care l au votat Putin bun simt si respect
3
9
dar cand ati dat ILEGAL starile de urgenta si alerta unde au disparut drepturile fundamentale ale romanilor? fmm de scursura umana! plavanul de la Cotroceni, ai zilele numarate!
19
4
Zdreanta antiromana! Sa fie lichidat cat mai repede acest jeg antiromanesc! Astia care va dati si credeti mari mafioti, chiar nu aveti un glont pt jegul asta?
22
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218