REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marcel Vela, dezvăluiri explozive despre Dosarul 10 august: de ce li s-a interzis jandarmilor să poarte mască

Marcel Vela, dezvăluiri explozive despre Dosarul 10 august: de ce li s-a interzis jandarmilor să poarte mască

Replica API 13 decembrie 2019 | 03:54 464

sursa foto: Kanal D

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, că s-a urmărit "compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională" a jandarmilor la evenimentele din 10 august 2018, iar "cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească", scrie stiripesurse.ro

"Unii jandarmi, când au dat cu gaze lacrimogene, nu şi-au pus masca, deci comandanţii nu le dăduseră şi măşti pe care ei le au în dotare. Dar când intri în gaze, dacă nu ai mască, respiri acele gaze şi asta îţi dă o stare emoţională puternică, adrenalina acţionează şi nu mai eşti raţional, ca jandarm, pentru că inclusiv tu inhalezi gazele lacrimogene. Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei şi reacţionarea emoţională (...) din partea unui om, până la urmă, jandarmul, care şi el era într-o situaţie de criză fizică. Şi atunci oamenii au reacţionat urât, violent şi s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situaţie proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern. Şi atunci cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească", a spus Vela, la Prima TV.

El şi-a exprimat opinia că DIICOT, având acum aceste probe, va "închide cercul" şi când rechizitoriul va fi înaintat către instanţă, va fi public şi probabil va apărea şi în presă.

Ministrul de Interne a mai spus că "jandarmii trebuie să respecte procedurile, şi nu ordinele unor politicieni" şi că doreşte schimbarea legislaţiei, astfel încât jandarmii să poarte indicative la vedere, pentru a putea fi identificaţi.

"Vom modifica legislaţia, un jandarm să fie personalizat, la vedere cu un număr, astfel încât el să aibă responsabilitatea că dacă loveşte un bătrân, o persoană cu handicap, un copil sau dă cu gaze fără să respecte regulamentul, să ştie că este pasibil de pedeapsă şi este recunoscut în filmări de oameni, în declaraţii", a mai afirmat Marcel Vela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nene Vela in afara de faptul ca nu stii cu ce se mananca ministerul de interne te mai bagi si in seama ca prostul. Stai dracu in banca ta ca la cat de prost esti vei ajunge anchetat de catre cei pe care acum ii certi
1
0
Abureala asta cu mastile si emotionalitatea tine pentru tanti viorica vasilica. Cine a dat ordinul? Ca astia sa intre in forta in multime? Ordinele vin de sus de la guvern prin ministerul de interne. Asa ca nene vela, sapa adanc si lasa declaratiile de 2 bani!!!
1
1
Veneau echipati cum spuneti voi, era provocare si erau pregatiti pentru a interveni cu gaza. Cum o dai trbuie sa iasa in favoarea rezistentilor.
8
2
Dupa ce le a intins blana jandarmii la hastagisti , n au mai iesit la drumu mare sa faca scandal. Deci se poate!!!
9
7
si dati-ne numele celor care au dat comanda de atac asupra demonstrantilor pasnici !!! Manca-mi-ati cacatul de pesedei comunisti !!!
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920