REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Marcel Vela: Îi anunț pe toți cei certați cu legea că ofensiva împotriva infractorilor continuă

Marcel Vela: Îi anunț pe toți cei certați cu legea că ofensiva împotriva infractorilor continuă

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:19 1523

Ministrul Afacerilor Interne a susținut, o declarație de presă în care a prezentat cele mai recente operațiuni de amploare desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității și destructurarea grupurilor de criminalitate organizată, joi, 19 noiembrie.

La nivel național, doar în ultimele zile, structurile MAI și procurorii au organizat acțiuni de amploare ce au inclus 180 de percheziții domiciliare și au rezolvat cazuri grave care au creat emoție în rândul opiniei publice.

În cadrul unuia dintre dosarele penale soluționate în aceste zile, polițiștii de investigare a criminalității economice din IPJ Alba, cu sprijinul colegilor de la alte structuri, au efectuat 87 de percheziții, în Municipiul București și în 20 de județe, la sediile unei societăți de distribuție de gaze. La percheziții au participat peste 260 de polițiști. În dosar sunt investigate posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, care au avut drept urmare creșterea facturilor plătite de consumatorii finali cu aproximativ 10%.

”Prin cercetarea acestui caz, dorim să protejăm cetățenii, pentru ca aceștia să plătească prețul corect, și să atenționăm toți furnizorii de servicii că vor răspunde în fața legii dacă fac asemenea fapte”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Într-un alt caz, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au realizat, în cursul serii de 18 noiembrie, o acțiune operativă de amploare în cadrul unei anchete internaționale ce vizează o grupare infracțională organizată implicată în traficul de droguri și spălarea de bani.

La acțiune, alături de polițiștii români au participat polițiști și investigatori americani, precum și doi procurori din Statele Unite ale Americii.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale

Au fost efectuate 3 acțiuni de prindere în flagrant delict și 4 percheziții domiciliare, fiind depistate 3 persoane urmărite internațional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecți a fost găsită suma de 50.000 euro, în numerar, şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma activităților desfășurate în acest dosar, polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul.

Pentru documentarea activității grupării infracționale au fost verificate 18 persoane. În urma activităţilor desfăşurate în cauză, a fost confiscată, anterior datei de 18.11.2020, suma de 150.000 USD, în numerar, și o armă letală (pistol), cu muniţia aferentă.

”Felicit anchetatorii români și procurorii DIICOT pentru modul în care s-au implicat în acest caz, arătând încă o dată că avem oameni bine pregătiți care pot face echipă foarte bună cu partenerii europeni și americani”, a transmis Ministrul Afacerilor Interne.

De asemenea, ministrul Ion Marcel Vela le-a mulțumit anchetatorilor care i-au identificat pe cei trei suspecți în cazul tinerei incendiate în județul Giurgiu și i-a felicitat pe polițiștii care au reușit în mai puțin de 24 de ore să-l identifice pe autorul jafului comis la o bancă din sectorul 2 al Municipiului București, au declarat reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ofensiva impotriva infractorilor continua ....si negocierele cu capeteniile interlopilor ? de fapt doar interlopii "ie" oameni rai...sefii lor sunt painea lu' Doniezau ..circ
0
0
un vitel care vrea sa para si el dur
1
0
Credeam ca anuntati ca cei certati cu legea nu vor mai fi pusi in functii!!
3
0
Vai de noi cu protectia voastra.
3
0
In toate tarile civilizate ministrii apar ffff rar la tv si se bucura de increderea populatiei, la noi parca avem serial tv cu tine mai velea, cand in geaca de chiele, cand cu parul in vant, cand cu pieptul dezgolit...etc. Mai stai in bancuta ta si pune oameni capabili in functii cheie, nu papagali care se intalnesc cu i ierlopi sa negocieze linistea ministerului si a ta le functie
5
0
ofensiva continua numai in mintea ta sarmana care ofensiva ma prapaditule
6
0
poate va intalniti iar la ceas de seara la suete cu infractorii....
6
0
suntem sponsorii oficiali ai M.A.I si sa nu uiti ca,contribuim substantial lunar.
8
0
si le vei da si o limba-n pula cu ocazia asta nu?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369