REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Marcel Vela: Până în această seară, aştept o soluţie de la Jandarmerie privind desecretizarea comunicaţiilor din 10 august

Marcel Vela: Până în această seară, aştept o soluţie de la Jandarmerie privind desecretizarea comunicaţiilor din 10 august

Replica API 6 decembrie 2019 | 00:00 155

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că aşteaptă, din partea Jandarmeriei, până vineri seară, depunerea la dosarul procurorilor a comunicaţiilor realizate prin staţii de către jandarmi în seara zilei de 10 august 2018.

"Până în această seară, aştept o soluţie finală şi anunţul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecinţele vor fi pe măsură. O să facem o analiză, pentru că şi secretarul de stat se ocupă, e şi o comisie care analizează, în funcţie de ceea ce vor decide împreună şi de concluziile pe care le vom trage, motivele întârzierii sau amânării, împreună vom decide în consecinţă", a spus Vela, la postul tv Digi 24.

El a explicat că aceste comunicaţii au fost secretizate de către unităţile de Jandarmerie din Constanţa, Ploieşti, Craiova şi Bucureşti pe motiv că cele aproape 300 de ore de convorbiri au avut în context şi unele discuţii cu privire la indicative ale unităţii sau proceduri militare, care, la rândul lor, au fost secretizate prin alte acte normative.

Potrivit ministrului, la acest moment, toate structurile MAI sunt evaluate şi urmează să se ia unele măsuri în funcţie de rezultatele acestor verificări.

"Toate forţele Ministerului Afacerilor Interne fie că sunt în domeniul auditului, controlului intern sau alte departamente care fac verificări sunt în acţiune şi vom trage o concluzie pe fiecare armă şi pe fiecare departament. Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar că au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din armele din minister şi de miniştrii care s-au perindat prin această clădire", a precizat Marcel Vela.

În opinia sa, sunt prea mulţi oameni în birouri şi prea puţini pe stradă şi poate fi îmbunătăţită această proporţie în favoarea celor din stradă.

"Alt exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei trec şase luni este clasat dosarul", a afirmat Vela.

El a adăugat că sunt situaţii în care aceste reguli pot fi înţelese, dar nu doreşte ca acestea să fie catalogate în viitor ca privilegii ale poliţiştilor.

"Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, de la promovări în funcţie, intenţionat cu câteva luni înainte pentru ca promovatul care era pila inspectorului să poată ieşi cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea. Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea acelui om şi nu în favoarea ministerului", a declarat Marcel Vela.

Întrebat când se vor finaliza aceste verificări în minister, el a arătat că în MAI sunt circa 130.000 de angajaţi, iar acţiunea este foarte amplă şi trebuie să fie foarte minuţioasă şi pertinentă, pentru ca deciziile care se vor lua să fie "obiective", "luate cu celeritate" şi "să nu poată fi contestate în instanţă şi câştigate astfel încât ministerul să poată suferi prejudicii". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce pot afla? Nimic. O sa fiti surprinsi toti cei care le cantati prohodul Jandarmeriei. Este foarte bine cum au procedat. Asa se intampla cand se vrea haos si anarhie in tara. Pe 10 august au procedat gresit, dar in ianuarie 2013, cand lumea a vrut sa intre peste Basescu, cum s-a procedat? Sunteti sclavi cu totii. In loc sa va aparati institutiile de forta, sa va aparati tot ceea ce inseamna romaneste, voi dati dovada de foarte mult cretinism si de foarte multa ura de tara. Continuati sa - i pupati in cur pe astia, si o sa vedeti ce va urma
0
2
Asteapta ...... asta-i hal de a conduce o institutie de ordine ? Da-i afara pe nenorocitii criminali ,ce sa mai astepti ..
4
3
Intrebati-o pe fosta ministru de interne de la ea a venit ordinul nu va mai spalati pe maini dand vina pe cei mici ,,ordinul se executa nu se discuta
7
2
da vrem sa auzim toate injuraturile pardon ordinele mitocanilor din jandrogherie
5
3
e vre-un secret ca dragnea a coordonat tot ? restul au fost executantii care au coordonat huliganii care au creeat coregrafie pt a da cu gaze in oameni pasnici .asa e nea florea?
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102