REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Marcel Vela: persoanele peste 65 de ani se pot deplasa şi în afara intervalului orar 11-13

Marcel Vela: persoanele peste 65 de ani se pot deplasa şi în afara intervalului orar 11-13

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1066

Marcel Vela

Marcel Vela, ministru MAI, a făcut declaraţii de presă cu privire la aprobarea unei noi ordonanţe, numărul 4. Sunt câteva domenii care au suferit modificări, unele noi abordate şi unele zone îmbunătăţite. "Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa când suntem convinşi că s-a diminuat răspândirea virusului. Ne aflăm în faţa unui examen greu cu toţii, dar al cărui final îl putem stabili doar noi, dacă suntem o naţiune puternică și unită.

Modificările aduse prin Ordonanţa militară numărul 4, care va fi supusă aprobării prim minstrului Orban şi lui Klaus Iohannis, vizează persoanele de peste 65 de ani.

Astfel, persoanele peste 65 de ani se pot deplasa și în afara intervalului 11-13, doar pentru a-şi rezolva problemele medicale şi nu necesită adeverinţă pe propria răspundere.

Cu privire la transportatori: conducătorii auto care intră în ţară, vorbim de autovehicule cu tonaj de peste 2,4 t, au trei opţiuni: fie angajatorul le asigură un loc să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciliu împreună cu familia ori, autorităţile locale, pun la dispoziţie spaţii de carantinare la cerere pentru a asigura protecţia familiilor şoferilor, cu plata costurilor aferente cazării în spaţiile hoteliere.

Pentru cei care locuiesc în zone aglomerate, s-a stabilit ca autorităţile locale să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului şi va face dezinsecţie în scările de bloc.

Odată cu publicarea ordonanţei 4 în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrice şi termice, gaze, salubritate, alimentarea cu apă și carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi. Preţurile pot doar să scadă, în funcţie de cerere și ofertă.

De asemenea, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dorina Teodorescu, din Medgidia suge pula la toti de la Orasul Nou...
0
0
Gigi draga,pensionarii nu au fost cu totii atenti. Ai dreptate in privinta parintilor tai,car ein loc sa te conceapa ,mai bine se masturbau reciproc. Sunt convins ca mama ta este mahnita . Nici nu poate fi altfelcu un copil al carui creier are un neuron,si ala schilod,sprijinit de un mat ce trece din cap in cur. Asta explica felul cum bese mintea lui gigel.
0
0
..bai...golane...sa nu fii pensionar niciodata...de fapt,tu care n-ai facut nimic in viata nu stii cum se scrie..pensionar...sa-i pupi in KUR..pe dnii pensionari...tu vei ramane vesnic ...un KAKAT IN PLOAIE...
1
0
oricum se deplasau.infesteaza mosii pensionari militari si securistii toate autobuzele,parcurile,nu mai ai loc de ei,Au banimoca,trebuie sa se distreze dupa o viata de frecat menta!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102