REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marcela Frigioiu, ZEIȚA finanţelor lui FĂGĂDĂU, a luat BANI de la Portul Constanța FĂRĂ să meargă la ședințe

Marcela Frigioiu, ZEIȚA finanţelor lui FĂGĂDĂU, a luat BANI de la Portul Constanța FĂRĂ să meargă la ședințe

Replica API 9 noiembrie 2020 | 00:00 7873

Marcela Frigioiu, "zeiţa finanţelor" de la Primăria Constanţa, este târâtă prin instanţe de CNAPM Constanţa, pentru a recupera un prejudiciu creat de către aceasta după ce a încasat indemnizaţia de membru al CA. Frigioiu primea indemnizaţie de aproximativ 1000 de euro lunar, însă doar dacă făcea act de prezenţă în Consiliul de Administraţie. A lipsit la trei şedinţe, dar banii i-a încasat.... nelegal.

În urma unui control efectuat, în trecut, de către Camera de Conturi, s-a stabilit faptul că s-au efectuat cheltuieli nelegale cu indemnizațiile pentru administratori în condițiile neparticipării acestora la ședințe în mod direct în perioada 2014-2016. Curtea de conturi a dispus luarea măsurilor legale pentru stabilirea mărimii și întinderii prejudiciului reprezentând indemnizații nelegale plătite administratorilor, precum și luarea măsurilor de recuperare a acestuia. Printre cei care au încasat nelegal indemnizaţia se numără şi şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Mariana Frigioiu, membră în CA al Portului Constanţa.

Frigioiu a lipsit la trei şedinţe, dar banii i-a încasat

Potrivit Curţii de Conturi, Frigioiu nu a fost prezentă la trei ședinte ale Consiliului de Administrație, două în 2014 şi una în 2015, încălcându-și astfel obligația contractuală de participare la ședințele Consiliului de administrație și la adoptarea hotărârilor acestui organ, pentru care a primit indemnizația lunară.

CNAPM a mers în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Frigioiu invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune, solicitând respingerea acțiunii ca neîntemeiată ca urmare a neîndeplinirii condițiilor răspunderii civile contractuale în ceea ce privește inexistența faptelor și a prejudiciului. Frigioiu consideră că actele emise de Curtea de conturi nu îi sunt opozabile, acestea fiind obligatorii doar pentru companie. În primă fază, Judecătoria a respins acţiunea CNAPM, în mai 2015, însă compania a formulat recurs. Pe 30 iunie a.c., Tribunalul a menţinut decizia instanţeid e fond privind repararea prejudiciului. Numai că, CNAPM nu se lasă, iar pe 3 noiembrie a formulat, din nou,a pel, împotriva deciziei Tribunalului Constanţa.

Frigioiu nu mai este membru în CA al Portului Constanţa din 2016.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fupa nume te frige la buzunar , abia mai sta pe scaun la volumul ei de zeita spagilor si functiilor luate pe ......
1
0
Pai bani ai aducea alt-cineva nu avea nevoie sa bata drumul pana acolo doar daca ai cer astia bani inapoi ! Datoria agentiei iera sa o plateasca iar cu sedintele nu au chemat-o stiind ca are frgioi pe ia !
1
0
Tot CA incaseaza bani ilegal.psd i a numit ilegal in CA.toate hotaririle sint nule.sa aduca banii inapoi hotii.mai ales curvele de D.Serban.E Petrascu si G Murgeanu.jos mafia psd.
3
0
meserie te halesc, ca asta vreau sa traiesc. sa-ti iei niste mii fara sa faci nimic - nici cei mai tari interlopi nu reusesc asta.
2
0
La ce juristi are APC-ul, nu trebuie sa va mai mire nimic.
4
2
Sa i se impute banii
3
0
Te doare cacatul...va pricepeti la tot si toate...papagalilor, labagiilor, muistilor
1
10
Romani, cat sa mai permitem bataia de joc a partidelor care au inventat aceste consilii de administratie in care membrii lor sa ia mii de euro pe luna fara a face nimic?! Sunt banii nostri, cei care ne chinuim pe salarii de mizerie si tremuram pentru ziua de maine a copiilor nostri. Nu vrem sa mai tinem in spinare niste imbuibati nesimtiti. Cerem desfiintarea acestor consilii de administratie. Este mai rau ca in 1989!!! Partidele au devenit asupritoarele romanilor. Nu se mai poate!!!
22
0
toti care au facut ilegalitati vor trebui sa raspunda cu dosare si confiscarea averii, e un inceput bun
19
0
ce usor castiga unii bani, trebuie doar sa fie prezenti, adica fara sa aibe vreo contributie in vreun sens, trebuie doar sa existe, doar sa respire ca castiga o mie de euro, fara sa faca nimic, absolut nimic, si majoritatea romanilor sunt care incotro in pribegie in tari straine dupa paine si abia castiga un ban ca nu mai au loc in propria lor tara de hotii astia care impart avutia tarii intre ei, si ne mai miram de ce merg treburile rau, pai uite de ce, si vina este si a majoritatii care-i tot inscauneaza votandu-i fara sa gandeasca
29
1
Marcela a ciordit milioane de la handbal. Are blocuri si birouri din care incaseaza chirie 18000 de euro lunar. Muie Fatalau si PSD
29
0
Dar de functionarii pesedisti din primarie care nu muncesc si primesc salarii degeaba nu spuneti nimic ?
30
1
a inceput curatenia .... felicitari d-le Stanca !
21
2
Mare pacat de toti banii astia pentru aceste persoane care fac parte din consiliile de administratie. E un mare tupeu sa iei bani fara sa participi, dar tupeu si impostura e sa iei atati bani pentru a participa, peste 10.000 lei lunar. Un sindicalist ca Burlacuu Mircea reprezinta oamenii pe banii astia nu ar putea si fara bani si fara masini de la ei? Ma intreb un muncitor din cat munceste pentru banii astia si in ce conditii???
23
0
Tot parlamentari FSNisti mai intai urmati de PDSR si PSD si restul partideor sunt vinovati pentru ca au legalizat furul banilor de la firmele de stat prin A.G.A.sau C.A.,firme de stat care in 1990 insemna aproape toata economia Romaneasca si asta este maruntisul,politicieni sau directori si-au facut firme pe numele copiilor sau a altor interpusi cu care au capusat statul si uite asa firma lor avea profit de milioane,profit care erau bani deturnati de la stat,asa au fost falimentate firmele de stat dupa care le-au cumparat tot aia care le-au furat.Asta este Romania.Bineintele justitia era oarba
23
0
Trai neneaca in PSD.Si noi am crezut ca derbedeii astia lucreaza pentru noi.
25
0
Mie prosteala asta ca niste neica nimeni fac parte din consiliile de administratie al unor societati nu mi se pare legal si sa mai iei si bani cind nu mergi la sedinte asta e prea de tot. Ma in intreb ce cauta aceste puslamale in aceste consilii de administratie?
28
0
buba e la judecatorii spagagii si muisti ! Aia trebuie trimisi la parnaie ! Asa se rezolva si problemele hotilor !!!
33
1
legalizata
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614