REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mare atenţie, constănţeni! „Afine” toxice, vândute la colţ de stradă!

Mare atenţie, constănţeni! „Afine” toxice, vândute la colţ de stradă!

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:02 579

Prinsă cu „ocaua mică” în Piaţa Obor

Prinsă cu „ocaua mică” în Piaţa Obor

Un constănţean a relatat o experienţă nefericită prin care a trecut. Acesta a precizat că a vrut să cumpere afine de la Oborul din Constanţa, însă se pare că ar fi fructe de boz, necomestibile. În schimb, vânzătorarea s-a dat de ceasul morţii că sunt afine, aduse tocmai dinVâlcea. „Pe 30 octombrie, în jurul orele 8.40, eram prin oborul din Constanţa când văd una ce vindea afine. Primul gând al meu a fost de unde afine în noiembrie, proaspete!! Zic: de unde ai cules afinele?! Zice ea: de la Vâlcea... Mă rog, mă gândesc rapid cum să vii de la Vâlcea să vinzi în obor o găleată cu afine?! Am trecut peste asta !! În găleată tot le amesteca şi văd că zeama era aproape până sus !! Am cumpărat toată viaţa afine dar sucul lor să fie egal aproape cu fructele mai puţin probabil..., am trecut şi pe asta !! Întreb: Cât dai afinele? -25 lei kilu'. Zic: hai să gust să văd cum sunt. Iau 3-4 bobiţe, le bag în gură, le zdrobesc, o părticică mică din zeamă ducându-se pe gât restu rămând pe limbă. În timpul ăsta, creierul meu aştepta ca papilele limbii prin mugurii gustativi să trimită impulsuri nervoase la creier unde să fie interpretate, eu bucurându-mă de gustul afinelor. Prima reacţie a creierului meu a fost să nu simt nimic în prima jumătate de secundă, în a două simţind ceva uleios după care gura mea sterpezindu-se iar în gât pe esofag simţind cum mă arde!!”, a scris pe pagina sa de Facebook Ciprian Ionuţ F.

„Instantaneu am scuipat totul urlând acolo la aia: Ce faci, băă, ce vinzi aici?! ce sunt astea?!! -Ce ai, domnule, sunt afine. În timp ce scuipam şi încercam să îmi curăț cu salivă şi râcâiam cu dinții limba să scap de arsură aia m-am întors spre aia şi urlu : -Ia acuma şi mănâncă din ele ce sunt astea, frate, omori oamenii!! (…) Sunt aproape sigur că erau fructe de boz”, a mai relatat constănţeanul. În plus, bărbatul este supărat pe faptul că a sunat la 112, OPC, DSP, dar nimeni nu l-a băgat în seamă pe motiv că de duminică și nu sunt oameni. Și, dacă erau bozii (care cresc pe marginea drumului), menționăm că acestea sunt toxice iar asemenea "activități" ale comercianților, de a spune că vând afine, au fost descoperite de mai multe ori la controale de specialitate. Prin urmare, da, se practică!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367