REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mare atenție, constănțeni! CONDIȚII ASPRE PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

Mare atenție, constănțeni! CONDIȚII ASPRE PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

Replica API 8 decembrie 2016 | 08:32 289

Deputatul constănțean Florin Gheorghe ar putea schimba condițiile în care se susține examenul de obținere a permisului de conducere. Este vorba de mai multe probe și de trei polițiști diferiți care să asiste. Proiectul de lege a fost depus din vară și a trecut deja prin câteva comisii. Acum, însă, a ajun la un moment de răscruce.

"Una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din România o reprezintă slaba pregătire practică a noilor deținători ai permiselor de conducere. Această situație este determinată de relaxarea constantă a condițiilor de acordare a permisului de conducere, prin limitarea probei practice la o banală verificare a aptitudinilor și comportamentului, care, în cele mai multe cazuri, este o probă pur formală. (...) În scopul diminuării numărului de accidente rutiere din România și pentru a se evita ca noii posesori de permise de conducere să continue să genereze riscuri reale pentru ceilalți participanți la trafic, propunem modificarea articolului 23 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Potrivit modificărilor propuse, examinarea pentru obținerea permisului de conducere va consta în patru probe și nu două cum este în prezent. Astfel, probele eliminatorii pentru obținerea permisului de conducere sunt: verificarea teoretică, verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate, verificarea aptitudinilor pe drumurile publice din interiorul localităților, veridicarea aptitudinilor pe drumurile publice pe timp de noapte", este specificat în proiectul de lege. Potrivit deputatului, documentul a ajuns la Senat, la Comisia de Apărare și la Comisia de Transporturi. Însă, la cea din urmă s-a amânat întrucât nu a fost cvorum de ședință. Acum este campanie și urmează alegerile. În cazul în care în Florin Gheorghe nu va mai câștiga un mandat de deputat, proiectul se retrage din dezbatere, pentru că este unic inițiator și nu mai are cine să-l susțină.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367