REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mare atenţie, constănţeni! Trei escroace pândesc vârstnicii din Tomis Nord

Mare atenţie, constănţeni! Trei escroace pândesc vârstnicii din Tomis Nord

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:17 280

Trei individe au fost suprinse umblând prin scările blocurilor din cartierul constănţean Tomis Nord, unde ar fi filat "terenul" înspre a intra în casele vârstnicilor pentru a fura. O femeie a rămas fără bijuterii şi bani. Poliţiştii constănţeni efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de furt.

Mai exact, este vorba despre metoda "Împrietenire", care constă în faptul că suspecţii se dau drept furnizori de servicii, precum de deratizare - spre exemplu sau de verificare a ţevilor de gaz, motiv pentru care pătrund în locuinţe, stau de vorbă cu victimele, le capătă încredrea şi apoi acţionează sau, în timp ce ei vorbesc, alte persoane din "gaşcă" fură tot ce prind. Victimele sunt alese cu atenţie, cele mai căutate fiind vârstnice şi care locuiesc singure. Aşa s-a întâmplat şi în cartierul Tomis Nord, unde 3 femei s-au dat drept reprezentante ale Primăriei şi au motivat unei locatare a unui bloc faptul că îi vor da produse gratuite. În timp ce una dintre ele vorbea cu vârstnica, celelalte individe i-au furat pensia şi bijuteriile. Poliţiştii constănţeni au declanşat cercetările.

Amintim că, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, la data de 20 septembrie 2016, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova şi Ilfov la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit că, începând cu 15 aprilie anul curent, membrii grupului infracţional acţionau pe raza mai multor judeţe din ţară, folosindu-se de metoda „Împrietenire”.

L.C.

Citeşte şi:

Mega-dosar la Constanţa! Indivizii care au ŢEPUIT şi bătut oamenii chiar în casele lor sunt ŢIGANI cu PALATE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
3 parlamentari pandesc varstinicii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614