REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mare atenţie! Iată cum se dau ţepe în numele RCS&RDS

Mare atenţie! Iată cum se dau ţepe în numele RCS&RDS

Replica API 20 aprilie 2017 | 01:07 652

Escrocii sunt foarte inventivi

Escrocii sunt foarte inventivi

Mare atenție, constănțeni! Escrocii acționează pe toate căile, mai multe metode ieșind la iveală, precum cea numită generic Accidentul, Produse gratuite, Pomana, Împrietenire etc. Alta este legată de premii, iar acum infractorii se folosesc de numele companiei RCS&RDS. Așa a pățit o constănțeancă, aceasta anunțând imediat firma, care a precizat că nu este nici o campanie ce i-ar aparține.

O constănțeancă a primit un mesaj dubios, pe Facebook, la data de 19 aprilie anul curent, prin are RCS&RDS îi mulțumea pentru loialitate și îi dădea posibilitatea de a câștiga un Iphone 7. Pentru asta, tot ce trebuia să facă era să aleagă un premiu dintre un TV LED Samsung 3D, un Ipad Mini Apple, un laptop sau bani. Însă trebuia să trimită un răspuns și automat i se cerea să depună niște bani într-un cont. Însă, tânăra a scris imediat un mesaj către firma care semna mesajele.

"Nu cred că aceste mesaje vă aparțin. Cred, însă, că e bine să știți că cineva se joacă cu numele societății pe care o reprezentați". Ulterior a venit și răspunsul: "Bună ziua, într-adevăr nu este vorba despre o promoție de-a noastră. Vă mulțumim pentru această informație". Și țepe s-au tot dat și în numele altor companii. Spre exemplu, unul dintre mesajele primite de anumiți locuitori de la malul mării suna cam așa:

„Felicitări! În urma tragerii la sorţi aţi fost desemnat câştigătorul unui laptop Toshiba şi suma de 10.000 de euro. Pentru informaţii sunaţi la numărul 0766.193.926” – este mesajul primit pe telefon. Ulterior, când era sunat, individul se dă drept un anume Marian Voicu, de la Altex Bucureşti România şi începe să înşire verzi şi uscate, în cele din urmă menţionând că, pentru ridicarea premiului, trebuie depusă suma de 50 de euro. Printr-o astfel de situaţie a trecut o familie din Valu lui Traian, care a fost la un pas de a pica în plasă.

Amintim că o grupare infracțională ce acționa prin metoda Premii de fidelitate a fost destructurată în 2013 la Constanța, iar alta și mai recent. Şi aici, cei ce dirijau "acţiunea" erau deţinuţi aflaţi în penitenciare, dar cu "locotenenţi" peste tot în ţară. Însă, la data de 15 octombrie 2013, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, desfăşurând activităţi specifice, au depistat în incinta unui oficiu poştal situat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa pe S. Gheorghe, de 43 ani, din oraş Târgu Ocna, judeţ Bacău şi pe A. Liviu, de 52 ani, din comuna Valu lui Traian, judeţ Constanţa, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

Din primele cercetări a rezultat că A. Liviu urma să ridice mai multe sume de bani depuse de o parte vătămată înşelată prin metoda ,,premii fidelitate telefonie fixă". Cei doi au fost conduşi la sediul IPJ Constanţa unde, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că sunt suspecţi de comiterea a 2 infracţiuni de înşelăciune, comise în perioada 10-14.10.2013, prejudiciul total fiind în valoare de 1.500 lei. Astfel, cei doi, împreună cu o persoană lipsită de libertate, deţinută în Penitenciarul Tulcea, au determinat două părţi vătămate din Prahova şi Timiş să trimită de mai multe ori sume de bani, în vederea intrării în posesie a unui pretins premiu câştigat prin reţele de telefonie fixă şi mobilă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doresc o refinantare a unui credit in desfasurare devla o alta banca!
0
0
pai, eu am castigat si tot eu trebuie sa dau bani ? asa de proasta e lumea?? raspuns: DA!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218