REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mare atenţie la jucăriile cumpărate pentru copii! Că tot vine Moş Nicolae!

Mare atenţie la jucăriile cumpărate pentru copii! Că tot vine Moş Nicolae!

Replica API 6 decembrie 2016 | 00:00 158

Jucăriile se numără printre cele mai căutate produse în perioada aceasta, iar oferta este impresionantă. De aceea, Asociația Pro Consumatori vă oferă câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont în momentul în care achiziționați jucării, astfel încât sănătatea lor să nu fie pusă în pericol.

Ca totul să fie în regulă și copiii să se poată bucura de darurile Moșului, iată ce trebuie să știți atunci când alegeți/cumpărați o jucărie. Asigurați-vă că ați citit toate etichetele de pe jucării. Fiți conștienți de vârsta copilului și de recomandările de siguranță făcute de către producător! În plus, Comisia Europeană a decis, de-a lungul anilor interzicerea utilizării în procesul de fabricație a unor substanțe periculoase pentru sănătate (ftalați, DMF). Alegeți jucăriile adecvate vârstei copilului și abilităților lui.

Nu cumpărați jucării cu piese mici pentru copiii sub vârsta de 3 ani, aceștia având tendința de a băga în gură jucăriile, iar piesele de mici dimensiuni prezintă un risc de sufocare. Asigurați-vă că ochii, nasul (la jucăriile din pluș) și alte piese de mici dimensiuni sunt bine securizate. Urmați cu atenție instrucțiunile de folosire. Întotdeauna cumpărați jucării de la comercianții cu amănuntul cunoscuți și de la puncte de vânzare online de încredere. Supravegheați copiii când se joacă - asigurați-vă că toate jucăriile sunt adecvate pentru categoria de vârstă și abilitățile copilului.

Cu anumite jucării - cum ar fi scutere, biciclete și patine cu rotile - căști de protecție și alte echipamente de protecție trebuie să fie întotdeauna purtate. Examinarea periodică a jucăriilor pentru eliminarea acelora care sunt stricate/uzate și pot cauza un prejudiciu sau un risc pentru sănătatea și siguranța copilului. Aruncați jucăriile stricate. Asigurați-vă că jucăriile destinate copiilor mai mari, sunt ținute departe de copiii sub vârsta de 36 de luni. Scoateți și aruncați toate ambalajele, inclusiv pungile de plastic, carton, hârtie și bucăți de plastic (dar se păstrează întotdeauna instrucțiunile!).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102