REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mare atenţie! Sezonul cald încurajează activitatea tâlharilor

Mare atenţie! Sezonul cald încurajează activitatea tâlharilor

Replica API 29 mai 2018 | 00:00 367

„100 de zile de mesaje preventive”

„100 de zile de mesaje preventive”

Întrucât, în sezonul cald, vestimentaţia lasă mai uşor la vedere bijuteriile doamnelor şi domnişoarelor, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, poliţiştii vin cu o serie de recomandări.

Astfel, evitaţi să vă deplasaţi pe alei întunecate sau străzi necirculate. Dacă trebuie să ieşiţi pe stradă seara târziu, alegeţi să fiţi însoţit/ă de cineva care vă poate apăra în caz de pericol. Manifestaţi prudenţă faţă de persoanele care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenţia, păstraţi o distanţă care să vă ofere siguranţă. Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute, împreună cu dumneavoastră, în scara blocului sau în lift.

Pe stradă sau în mijloacele de transport în comun, purtaţi poşeta/borseta în faţă, lipită de corp, protejată de unul dintre braţe. Dacă mergeţi pe trotuarul unei străzi intens circulate, în apropierea zonei carosabile, ţineţi poşeta/geanta pe partea opusă străzii. Dacă vă simţiţi urmărit/ă, cereţi ajutorul unei persoane adulte (bărbat, de preferinţă însoţit de un copil sau de o femeie) sau anunţaţi urgent poliţia.

Dacă sunteţi victima unei tâlhării, strigaţi cât mai tare după ajutor! Dacă infractorul este agresiv, nu opuneţi rezistenţă şi renunţaţi la bunurile vizate! Reţineţi semnalmentele agresorului: înălţime, conformaţie, culoarea ochilor, culoarea părului, îmbrăcăminte, semne particulare! Anunţaţi imediat Poliţia apelând numărul de urgenţă 112!

Reamintim că, potrivit art. 233 din Codul penal, tâlhăria reprezintă furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum e la moda alde psd. Succes baieti. Cand no-ti mai avea ce fura vreau sa va vad cum va scoatetii ochii.
0
0
Cine le-a dat drumul di puscarii ? Aaaa ? Aud ??? Cineeee ?
0
0
s-au inmultit depravatii sunt peste tot,hoti,pedofili,hoti,pederasti toti vor sa se bage in seama precum chilotii-n cur,militia participa si-i incurajeaza
2
0
Daca va aparati,riscati sa fiti prdepsiti mai rau decat infractorii,ca asa sunt legile romanesti. Nu-I nimic,noi sa iesim sa facem hastaguri in apararea abuzatorilor ce baga nevinovati la puscarie,ce ne pasa ca suntem terorizati,talhariti,ucisi si ca autoritatile ne dispretuiesc profund?
2
0
Sa aveti grija de voi; militia nu rezolva niciun caz daca nu apare la TV.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614