REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marea Britanie: Bărbatul care a intrat cu maşina în barierele de la Parlament, în august 2018, găsit vinovat de tentativă de omor

Marea Britanie: Bărbatul care a intrat cu maşina în barierele de la Parlament, în august 2018, găsit vinovat de tentativă de omor

Replica API 18 iulie 2019 | 00:00 364

Salih Khater

Un bărbat care a intrat cu maşina în trecători şi apoi în barierele de securitate de la Parlamentul britanic, în august anul trecut, a fost găsit vinovat de tentativă de omor, relatează Reuters.

Salih Khater, în vârstă de 30 de ani, cetăţean britanic cu origini sudaneze, a dat patru ture cu autoturismul său, un Ford Fiesta, în piaţa din faţa Parlamentului, după care a accelerat, intrând în pietoni şi biciclişti aflaţi în zonă şi în final în barierele de securitate.

Doi ofiţeri de poliţie au reuşit să sară la timp din calea sa, dar un jogger a fost lovit şi mai mulţi biciclişti au nevoie de spitalizare.

Incidentul din luna august a fost al doilea atac terorist de la Parlament în mai puţin de 18 luni. În martie 2017, Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a ucis patru persoane pe podul Westminster din apropiere şi a înjunghiat mortal un ofiţer de poliţie neînarmat.

"Doar viteza de reacţie şi norocul au făcut ca Salih Khater să nu omoare pe nimeni", a menţionat procuroarea Jenny Hopkins.

Ea a adăugat că acuzatul şi-a manevrat maşina cu atâta precizie încât anchetatorii specializaţi în analizarea accidentelor au întâmpinat dificultăţi la reconstituirea traseului.

"Indiferent care au fost motivele lui, nu a fost un accident. A fost o tentativă deliberată de a ucide şi de a mutila cât mai mulţi oameni posibil", a subliniat procuroarea într-un comunicat.

Acuzarea a explicat tribunalului penal din Londra (Old Bailey) că Salih Khater a venit la Londra din Birmingham, în centrul Angliei, la primele ore ale dimineţii de 14 august pentru a face activităţi de recunoaştere.

Procurorii din departamentul de combatere a terorismului din cadrul CPS au apreciat ca rezonabil să se presupună că bărbatul a avut o motivaţie teroristă, având în vedere locul incidentului şi atacurile anterioare.

În ce-l priveşte, Khater a susţinut că a fost vorba de un accident. Sentinţa în acest caz urmează să fie anunţată la o dată ulterioară. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult timp v-a trebuit ca sa il gasiti vinovat. Pe loc - o teapa in fund si gata, scapati de el.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920