REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marea Britanie: Mii de voluntari s-au înscris în programul „adoptă un bunic“, organizat de centre pentru vârstnici

Marea Britanie: Mii de voluntari s-au înscris în programul „adoptă un bunic“, organizat de centre pentru vârstnici

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1016

Un centru de îngrijire pentru vârstnici din Mare Britanie invită publicul ''să adopte un bunic'' organizând apeluri video cu rezidenţii pe perioada măsurilor de izolare la domiciliu pentru încetinirea propagării coronavirusului, informează joi Press Association, citată de Agerpres.

CHD Living, care administrează 16 cămine de bătrâni în comitatul Surrey, a demarat această iniţiativă anul trecut, încurajând locuitorii să petreacă timp în compania rezidenţilor centrului.

Dar cum în prezent vizitele faţă în faţă nu mai sunt posibile, compania a decis să mute interacţiunea în mediul online.

"Ideea programului este să promoveze comunicarea inter-generaţională şi relaţia dintre copii şi persoanele vârstnice, care este foarte preţioasă", a spus Shaleeza Hasham, director în cadrul CHD Living.

"Apelând la spaţiul digital, am simţit că este important să alinăm potenţiale sentimente de izolare şi singurătate".

Programul este considerat un succes, iar 28.000 de persoane din lumea întreagă, cu vârste cuprinse între 1 şi 76 de ani, s-au oferit voluntar.

"A fost copleşitor", a spus Hasham. "Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a ne exprima recunoştinţa".

Voluntarii sunt rugaţi să completeze un scurt chestionar despre preferinţe şi lucrurile care nu le plac, după care rezidenţii pot alege persoana cu care cred că sunt compatibili.

Conversaţiile încep cu sesiuni de prezentare pentru a vedea dacă voluntarii şi bunicii adoptivi se înţeleg bine unii cu ceilalţi, iar fiecare apel video este monitorizat de un supraveghetor.

"Multe dintre mesajele pe care le primim sunt foarte înduioşătoare şi emoţionante", a spus Hasham. "Sunt mulţi oameni care spun 'Mi-am pierdut bunicii' sau chiar 'Mi-am pierdut părinţii' sau 'Nu mi-am cunoscut niciodată bunicii'".

Angajaţii centrelor speră ca, după terminarea pandemiei, rezidenţii să poată fi din nou vizitaţi de voluntari în persoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi ne am ocupat de alegeri anticipate 4 luni sa sjunga si PNL si USR la ciolan
2
1
Sunt 750 mii de voluntari, amenajeaza in cateva zile spatii cu cate 4000 de paturi, in fiecare mare oras, produc, doar o firma, peste 5000 de ventilatoare pe zi, pe zi baaaa, testeaza la greu si etc Restul sunt povesti! Da stati linistiti k in Romania e bine! Banii la banca cand ii dati?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218